Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kolumni Sari Sarpaneva | Kesä meni, syksy tuli

Olipa mukava kesä, sopivasti liikunnallinen ja sopivasti rento. Kesän kohokohtia olivat pitkät pyöräretket pitkin maaseutua sekä tyynellä järvenselällä suppailu. Mutta kylläpä vierähti kesä taas nopeasti ohi! Itselle kesä loppuu jostain syystä samaan aikaan kuin kesäloma päättyy, niin se vaan on. Katse kääntyy väistämättä arkisiin asioihin ja niihin kuuluu henkilökohtaisesti aina myös tulevan kauden liikuntakalenterin suunnittelu. Tälle vuodelle tuli valittua omaan kalenteriin paljon kehonhuoltoa, se kun tuppaa jäämään tunnetusti tekemättä, jos joku ei komenna.

Työn puolesta tulevan kauden tarjonta on suunniteltu jo keväällä ja ilmoittautumiset ovat täyttä vauhtia käynnissä. Tarjolla on sopivasti vanhaa tuttua ja myös uutta kokeiltavaksi, löytyy tiukkaa treeniä sekä kehoa ja mieltä huoltavaa tuntia – nyt vaan kalenterit auki ja viikkosuunnitelmaa tekemään.

Jos sisäliikunta ei innosta, niin syksylle on tulossa uutuutena myös aloittelijoiden luontoretki -kurssi, joka huipentuu yhteiseen retkipäivään. Kurssilla on tarkoitus opetella retkeilyn perustaitoja ja tutustua samalla lähiluontoon.

Jos ohjattu liikunta ei kiinnosta, niin uimahalli avattiin 2.8. ja iloiseen uimarijoukkoon mahtuu vielä mainiosti mukaan. Jos sisäliikunta ei kiinnosta, niin elokuu on onneksi vielä usein lämmin ja ainakin valoisa liikuskella omaan tahtiin missä ikinä haluaa. Vaihtoehtoja liikkumiselle siis on.

Usein tässä syksyllä aloitetaan myös kaikenlaisia kuureja ja tiukkoja ohjelmia, mutta kannustaisin ennemminkin pieniin askeliin, joilla olisi mahdollisuutta pysyä matkassa tätä syksyä pitempään. Pieniä muutoksia ruokavalioon yksi asia kerrallaan, liikuntaa lisää sinne minne se on sujuvasti mahdollista. Ja muistuttaisin, että myös arkiliikuskelu on liikuntaa, jota ei pidä ollenkaan väheksyä. Jos tuntuu siltä, että kaipaisit apua tähän suunnitteluun, on liikuntapalveluiden liikuntaneuvonta käytettävissäsi.

Lämmintä ja leppoisaa elokuuta kaikille.

Kirjoittaja on Vihdin kunnan liikuntapäällikkö.