Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Sanna Marinin tanssi ja laulu eivät ole uhka demokratialle – trolliarmeija on!

Keskustelualusta Ylilaudalla on jo vuosi rakennettu valheellista kuvaa siitä, että pääministeri (jatkossa PM) käyttäisi huumeita. Yli 100 000 päivittäisen käyttäjän Ylilauta syöttää propagandaa kaikkialle. Uusivirta-videon medialle myynyt henkilö kertoi Euronewsille, että kuvasi ja myi videon siksi, että halusi vahingoittaa Marinia poliittisesti.

Faktantarkistus:

Ministereillä ei ole määriteltyä työaikaa. Valtionjohdolle sallitaan yksityiselämä, on sallittu 103 vuotta. Valtioneuvoston työn alussa päätetään kunkin ministerin sijaisketju siltä varalta, että ministeri on estynyt hoitamaan tehtäviään. Marinilla on pysyvästi 18 sijaista. Ministerien on oltava tavoitettavissa puhelimitse. Lisäksi turva ja VNK:n tilannekeskus tietävät aina missä PM on.

Vasta naispääministerin kohdalla keksittiin ajatus, että joka hetki on oltava toimintakykyinen. Jos tällainen sääntö todella halutaan, se pitää säätää lainsäätämisjärjestyksessä. Vuosikymmeniä Suomessa tehtiin päätöksiä viinanhuuruisissa kabinetti- ja saunailloissa. Nyt maassa on aina toimintakykyinen PM ja valtioneuvosto, sillä päätöksenteon sijaisjärjestelyt ovat olemassa ja niitä on harjoiteltu.

Kaikissa kriisitilanteessa vastuussa on aina toimivaltainen viranomainen, poliitikot eivät voi edes puuttua toimintaan.

PM on valtioneuvoston turvallisuusjohdon kaitsennassa 24/7. Valmiusyksikön tehtävänä on mahdollistaa PM:lle turvallinen arki ja yksityiselämä. Kesärannassa on PM:n tavanomaisen turvallisuuskoneiston lisäksi valvomo.

Poliisi on päättänyt esiselvityksen kotibilevideon huumerikosilmoituksista: ”emme havainneet videoilla tai muuten perusteita, joiden takia olisi syytä epäillä rikosta, esitutkintaa ei aloiteta.” Tekijänoikeusrikoksista, yksityisyyden suojan loukkauksista, JSN:n päätöksistä ja kunnianloukkauksista tulemme vielä kuulemaan.

Ylilaudan trollit saivat aikaan kunnon sirkuksen. SUPO on syystäkin huolissaan kansakuntamme kyvystä kohdata informaatiovaikuttamista.

Kirjoittaja on sitoutumaton vihtiläinen, joka on elämänsä aikana äänestänyt Kok, Kesk, SDP, Vihr, RKP, Vas ja Fem.