Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon sana | Uskotko sen?

Raamatun kohta: Ef. 2:1-10 vie meidät uskon ja armon lähteelle. Tuo kohta toi mieleeni erään laulun. Tässä laulussa kerrotaan yksinkertaisesti, että miten armo avaa meille tien Jumalan luo.

”Mikä onkaan se sana, joka meidät pelastaa? Auringon laittaa paistamaan ja sydämen parantaa. Armo. Armo se on. Ansioton rakkaus minun osakseni Jeesuksessa on.

Mikä onkaan se sana, josta uuden mielen saa, armahtamaan toista ihmistä ja iloiten auttamaan? Armo. Armo se on. Ansioton rakkaus minun osakseni Jeesuksessa on.”

Jumala näkee, tuntee ja tietää kaiken sinusta, myös ne epäonnistumiset.

Henkilö, johon törmäsit, vaikutti hankalalta ja heitti huonoa läppää. Urheilija, johon luotit, epäonnistui ratkaisevalla hetkellä. Kansanedustaja, jota äänestit, mokasi pahemman kerran. Ystävä, jolle uskouduit, petti luottamuksen. Kaiken tämän jälkeen olit valmis sanomaan: ei enää ikinä tuota tyyppiä.

Näin me ajattelemme, uskomme ja toimimme. Uutta mahdollisuutta ei meiltä hevillä saa, ei edes valssilla. Mieluummin kaivamme vanhat asiat esille ja vihjailemme, miten hän silloinkin epäonnistui.

Raamatun Jumala on toista mieltä. Raamatun sanoma on juuri päinvastainen. Ihminen saa uuden mahdollisuuden. Sinä voit aloittaa alusta. Jumala näkee, tuntee ja tietää kaiken sinusta, myös ne epäonnistumiset. Selkokielellä sanottuna, me saamme aloittaa alusta, vaikka mokailemme ja teemme syntiä. Synti on jotain sellaista, joka erottaa meidät Jumalan yhteydestä... ellei olisi toista mahdollisuutta. Jumalan sana kertoo samaa asiaa, jokainen vuosi, kuukausi, päivä ja hetki: Sinä saat aloittaa uudestaan. Kalenteri on tyhjä, tie aurattu ja paperi puhdas.

Millä perusteella?

Jeesuksen ristinkuoleman perusteella! Jeesus tuli sillaksi, tieksi, ihmisen ja Jumalan välille. Hän korjasi ihmisen ja Jumalan välit. Hän sovitti syntimme. Perkele nitistettiin ja taivas avattiin. Silloin tapahtui ratkaiseva muutos: Sinä saat aloittaa uudestaan. Uskotko sen?

Kirjoittaja on Vihdin seurakunnan nuorisotyönohjaaja.