Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | STOP-merkin merkitys hämärtynyt

STOP-merkin merkitys on pahasti hämärtynyt Vihdin kirkolla autoilevilla. Nyt olisi korkea aika kerrata kuinka merkillä toimitaan ja varsinkin kuinka pysäytysviivalla varustetun merkin kohdalla toimitaan. Jos jonossa Helsingintien ja kakkostien risteyksessä on neljä autoa niistä kolme ajaa pysähtymättä - koska he voivat tehdä niin. Toivottavasti poliisi ehtii paikalle sakottamaan ennen kuin sattuu pahasti. Tästä voi kerrata kohdan jos ei muistu mieleen autokouluajoilta:

Merkki 232: Merkillä osoitetaan, että risteykseen tai tielle tuleva ajoneuvo on aina pysäytettävä pysäytysviivan kohdalle. Missä pysäytysviivaa ei ole, ajoneuvo on pysäytettävä välittömästi ennen risteävää tietä sellaiseen kohtaan, josta on mahdollisimman hyvä näkemä risteävälle tielle. Merkki osoittaa myös, että ajoneuvon on väistettävä ajoneuvoja ja raitiovaunuja, jotka saapuvat risteykseen risteävältä tieltä tai etuajo-oikeutetulta suunnalta. Liikenneympyrässä merkillä osoitetaan, että liikenneympyrään tuleva ajoneuvo on pysäytettävä ja sen on väistettävä liikenneympyrää käyttäviä ajoneuvoja ja raitiovaunuja. Rautatien tasoristeyksessä merkillä osoitetaan, että ajoneuvo on ennen tasoristeyksen ylittämistä pysäytettävä merkin kohdalle.