Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Yli 200 muistilappua huoneen seinissä

Tyttären huone on vuorattu ovea, seiniä ja kaappien ovia myöten eri värisillä Post-it -lapuilla. Niitä on eri pintoihin kiinnitettynä yli 200. Muistilapuista löytyy psykologian teorioita.

Post-it -lappujen suuri määrä kertoo miten valtavasti tietoa ylioppilaskokelaan täytyy omaksua ylioppilaskirjoituksiin. Tytär oppii parhaiten visuaalisesti ja lappuihin kirjoittaminen jättää hyvät muistijäljet, joita seurata koekysymyksiin vastaillessa.

Syksyn psykologian kirjoitukset ovat torstaina 22.9. Samana päivänä kirjoitetaan myös filosofia, historia, fysiikka ja biologia. Syksyn kirjoitukset alkoivat 12.9.

Vihdin lukiosta valkolakkia havittelee keväällä 160 opiskelijaa.

Vihdin lukiosta valkolakkia havittelee keväällä 2023 noin 160 opiskelijaa ja syksyllä 2022 noin 13 opiskelijaa. Syksyn kirjoituksiin osallistuu 213 kokelasta, joista 41 on jo valmistuneita korottajia.

Suurin osa vihtiläisistä nuorista jää opiskelemaan Vihdin lukioon. Osa lähtee muihin lukioihin opiskelemaan, lähinnä Helsingin erikoislukioihin.

Kuopus on kulkenut busseilla pian neljä vuotta Nummelasta Kallion ilmaisutaidon lukioon. Muualle opiskelemaan kaipaavan nuoren kannattaa tutkia omat voimavarat huolellisesti, sillä lähtö Helsinkiin lähtö on yleensä kello 7 ja useimmiten kotona ollaan vasta iltamyöhäisellä. Sitten täytyy vielä tehdä seuraavan päivän koulutehtävät.

Harrastukset jäävät usein tiukassa aikataulussa katkolle. Onkin hienoa, että kirjoitukset voi jakaa useammalle jaksolle ja suorittaa lukion neljässä vuodessa halutessaan. Näin jaksaa paremmin.

Kevään ylioppilasjuhlia juhlitaan kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, joka on ruuhka-aikaa konditorioille ja esimerkiksi sellaisille marttayhdistyksille, jotka vuokraavat astioita.

Vihdin Marttojen kaikki juhla-astiat oli varattu tämän kevään yo-viikonloppuna. Ei oota jouduttiin sanomaan niille, jotka eivät olleet ajoissa liikkeellä. Opin tuosta ja varasin jo kesäkuussa ensi vuoden ylioppilasjuhlien astiastot ja kuohuviinilasit.

Esikoistytär valmistui ylioppilaaksi ulkomailta tänä keväänä. Valmistumisajankohta oli myöhäisempi kuin suomalaisissa lukioissa. Tästä syystä onnistuimme vielä vuokraamaan marttayhdistykseltä astiat juhliin.