Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Päätoimittajalta | Epävakaina aikoina kodin merkitys korostuu

Tänä syksynä monen mieltä on painanut pelko ja huoli huomisesta. Hiljakkoin Venäjä aloitti Ukrainan hyökkäyssodassa uuden vaiheen, jossa se alkoi kohdistaa ohjusiskuja kaupunkeihin. Tämä lisää huolta koko Euroopassa. Monen suomalaisen pelkokerroin nousi tällä viikolla myös sen jälkeen, kun sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi tiedotteen, jossa se suositteli alle 40-vuotiaita suomalaisia hankkimaan joditabletteja. Jodi loppui apteekeista hetkessä.

Levottomassa ja epävakaassa maailmassa kodin merkitys korostuu. Koti on paikka, jossa voi kokea olevansa turvassa. Vaikka maailmassa tapahtuisi mitä, kotiin voi mennä suojaan ja lepäämään.

Huomenna maanantaina 17.10. vietetään valtakunnallista Asunnottomien yötä. Se muistuttaa, miten tärkeä oma koti on jokaiselle.

Tänä vuonna teemapäivä tuntuu erityisen ajankohtaiselta.

Tänä vuonna teemapäivä tuntuu erityisen ajankohtaiselta. Vain reilun tuhannen kilometrin päässä Ukrainassa lukematon määrä ihmisiä on tämän vuoden aikana jäänyt ilman kotia. Kylmäverinen Venäjä on pommittanut tavallisten perheiden kodit ja kokonaisia kaupunkejakin kiviraunioiksi.

Jokainen voi vain kuvitella, millaista inhimillistä kärsimystä ukrainalaiset joutuvat kokemaan. Kodin ja läheisten menettäminen ja pelossa eläminen jättävät jälkensä sukupolvien ajaksi.

Asunnottomien yön tapahtuma järjestetään myös Vihdissä. Maanantaina kello 11 –14 ViaDia torin pihalla on tarjolla lounasta soppatykistä. Illalla kello 17–21 Nummelan torilla järjestetään Asunnottomien yön iltatapahtuma, jossa ohjelmassa on muun muassa livemusiikkia. Tarjolla on grillimakkaraa, ruokakasseja ja vaatteita.

Tapahtumaa järjestävät ruoka-aputoimijoiden verkosto Vihdin Apaja ja vihtiläinen Minna Kaitera. Keitera oli järjestämässä Vihdin tapahtumaa myös viime vuonna.

Valtakunnallisen Asunnottomien yö -tapahtuman tämän vuoden teemana on "Tulevaisuus ilman asunnottomuutta”.

Toivoa sopii, että tulevaisuudessa niin köyhyydestä, eriarvoisuudesta kuin sodista johtuva asunnottomuus häviäisi maailmasta. Tähän tavoitteeseen näyttää olevan vielä pitkä matka.

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja.