Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lukijalta | Pysy lujana kirkkomme

Kirkko on joutunut viime vuosina monenlaisten vaatimusten, hyökkäysten ja suorastaan kiristyksen kohteeksi. Kirkkoon kuuluvia painostetaan suvaitsevaisuuden nimissä kirkon perusoppeja vastaan ja eroa kirkosta -linkkiä tarjotaan kärkkäästi. Raamatun Sana on syrjäytetty koulun uskonnonopetuksessa pelkäksi teoriaksi uskonnoista. Näin Raamatun Sana jää vieraaksi eikä luontevaksi osaksi arkielämää. Entisajan uskonnonopetuksessa luettiin oppikirjaa Raamatun kertomuksia. Ne olivat helppotajuiseen ja opettavaiseen muotoon kirjoitettuja kertomuksia Jeesuksen toimista. Niistä jäivät mieleen vertaukset ja sanonnat, joita käytetään vieläkin. Mitä jää mieleen nykynuorille?

Tulevat seurakuntavaalit vaikuttavat ratkaisevasti kirkon tuleviin linjauksiin, joiden tulisi pysyä sellaisina, että ne eivät karkoita uskovia seurakunnasta. Tällaisina aikoina kirkon tulisi pysyä lujana perustana kristityille, jotta sen perustotuuksia ei pystyttäisi rapauttamaan.

1. Arvostamme seurakunnan diakoniatoimintaa. Hädänalaisten rinnalla kulkemisen ja heikommista huolehtimisen painopistealueena tulisi olla oma seurakunta.

Vanhustyö on tärkeää.

2. Vanhustyö on tärkeää, mutta vanhukset tulisi ottaa huomioon myös jumalanpalveluksissa siten, että liiat uudistukset eivät vieraannuttaisi heitä. Esim. vanhat virret pitäisi laulaa perinteisillä sanoilla ja sävelmillä.

3. Haluamme lisää resusseja lasten ja nuorten toimintaan, jotta kristinuskosta tulisi luonteva osa lasten ja nuorten elämää.

4. Lähetyskäskyn noudattaminen myös kotimaassa olisi tärkeää ja Sanomaa Jeesuksesta tulisi viedä kaikkien kuultaville aikana, jolloin monikulttuurisuus ja vieraat uskonnot valtaavat jalansijaa kirkoltamme.

5. Haluamme varmistaa päätöksenteon avoimuuden omassa seurakunnassa. Huolehdimme, että taloutta hoidetaan viisaasti ja oikeudenmukaisesti ja että perustoimintojen pääosassa on seurakuntalainen ja yhteisö.

6.Rakentamispuolella pitää edetä vakaasti ja harkiten, asiantuntijoita kuunnellen.

7. Pidämme tärkeänä, että kaikessa pätöksenteossa etsitään Jumalan tahtoa Raamattuun ja kirkkomme tunnustukseen pitäytyen.