Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lukijalta | Kirkkovaltuusto vastaa suuresta kiinteistöomaisuudesta

Hyvät vihtiläiset, käydään äänestämässä seurakuntavaaleissa. Huolehditaan yhteisestä pääomastamme, jonka yksi osa ovat merkittävät taloudelliset arvot.

Kiinteistöt tarjoavat seurakunnalle mahdollisuuden järjestää toimintaa omissa tiloissaan. Osa seurakunnan omaisuudesta on myyntikelpoista, esimerkiksi metsät. Osaa ei voi myydä, esimerkiksi kirkkoa, kappeleita ja hautausmaita.

Rakennuskannan osalta seurakunnalla on edessään monia haasteita, välttämättömän huollon ja peruskorjausten lisäksi. Mitä sen kannattaa omistaa itse ja mitä vuokrata aina tarpeen mukaan? Miten välttää tilojen tyhjäkäyntiä? Mitä sellaisia tilatarpeita on vihtiläisillä yhteisöillä, joissa seurakunta voi tulla avuksi omia tilojaan vuokraamalla? Miten erityisesti 250 vuotta täyttäneen Vihdin kirkon upeaa tilaa ja akustiikkaa voisi entistä rikkaammin hyödyntää musiikin, muun taiteen ja kohtaamisten paikkana, eräänlaisena paikkakunnan olohuoneena? Mikä on viisain tapa rakennuttaa uusi siunauskappeli?

Seurakunnan perustehtävä on uskon, toivon ja rakkauden välittäminen. Sitä voi toteuttaa ilman omia tilojakin. Historia on kuitenkin antanut seurakunnille omistamisen mahdollisuuden ja vastuun. Tulevan kirkkovaltuuston keskeinen tehtävä on kehittää kiinteistökantaa palvelemaan mahdollisimman monipuolisesti seurakunnan tehtävää ja vihtiläisiä.

Seurakuntavaaliehdokas

Rohkeasti huomiseen -ryhmä