Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Päätoimittajalta Yrittäjätkin tarvitsevat tunnustuksia

Vihdissä jaettiin lauantai-iltana jälleen tunnustuksia paikallisille yrittäjille Airhotelissa järjestetyssä yrittäjäjuhlassa. Merkittävimmän tunnustuksen, eli Vuoden yrittäjä -palkinnon sai tänä vuonna Arvid Segercrantzin omistama Oy Lautex Ab. Vuonna 1951 perustettu yritys valmistaa metallisia alakattoja ja tekee myös omaa tuotekehitystä. Valtaosa yrityksen tuotteista menee laivanrakennusteollisuuteen.

Vuoden yrittäjän palkitseminen on Vihdissä pitkä perinne. Vuosien mittaa tunnustuksen ovat saaneet hyvin erilaisten toimialojen yritykset. Viime vuonna tunnustuksen sai Auto-Huiput Oy:n yrittäjä Aleksi Mäkelä ja vuoden 2020 yrittäjänä palkittiin puolestaan ravintola Ned Kelly´sin yrittäjä Taili Harjula. Vuonna 2019 palkittiin matkailualan yritys Hawkhill ja vuonna 2018 tunnustuksen sai yksinyrittäjä, suuhygienisti Jatta Pitkänen.

Palkinnoilla ja tunnustuksilla on iso merkitys yrittäjille. Tunnustukset kannustavat jatkamaan ja kehittämään yritystoimintaa. Ne luovat tulevaisuudenuskoa ja lisäävät motivaatiota. Yrittäjäkollegoiden saamat tunnustukset toivottavasti lisäävät kaikissa muissakin yrittäjissä myötäiloa palkittuja kollegoita kohtaan.

Juuri poikkeusaikoina on erityisen iso tarve tunnustuksille.

Viimeisen parin, kolmen vuoden aikana yrittäjät ovat joutuneet kohtaamaan poikkeuksellisen haastavia aikoja. Kuka olisi uskonut, että koronakurimuksen jälkeen edessä on kenties vieläkin isompia haasteita: sota Euroopassa ja valtava kustannusten kasvu. Moni yrittäjä pohtii parhaillaankin, miten selvitä tulevasta talvesta.

Juuri poikkeusaikoina on erityisen iso tarve tunnustuksille, palkinnoille ja kaikenlaiselle kannustukselle. Kun olosuhteet ovat haastavat, tarvitaan kipeästi kannustavaa ilmapiiriä, jotta jokainen yrittäjä jaksaisi yrittää.

Vielä palkintojakin tärkeämpää yrittäjille on todennäköisesti arjessa asiakkailta saadut myönteiset palautteet.

Jokainen meistä voisi yrittäjiä tukeakseen pyrkiä tietoisesti lisäämään positiivisten palautteiden antamista. Saitko tutulta kivijalkakauppiaalta hyvää palvelua? Tai huollettiinko autosi sovitulla tavalla ja aikataulussaan? – Muista kertoa näistä kiitoksesi yrittäjälle, joko kasvotusten, soittamalla tai vaikka kirjoittamalla positiivisen kommentin yrityksen sometilille!

Tärkein tapa tukea paikallisia yrittäjiä on tietysti käyttää heidän palveluitaan.