Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Äänestämällä rohkeasti vaikutat huomiseen

Kirkko on hyvä yhteisö, mutta ei täydellinen.

Seurakunnan tulevaisuushankkeen tiimoilla tehdyt torihaastattelut paljastivat, että monet haluavat olla kirkon jäseniä, koska seurakunta tekee hyvää. Se kohtaa yksinäisiä, vanhuksia, koteja ja syrjäytyneitä. Haastattelut toteutettiin elokuussa 2019.

Moni arvosti sitä, että seurakunta tekee merkityksellistä työtä lasten, nuorten ja perheiden parissa. Rippikoulu tavoittaa Vihdissä lähes koko ikäluokan ja antaa eväät myöhempään elämään.

Yhdet korostivat kristinuskon puhetta oikeudenmukaisuuden puolesta. Toiset kertoivat saavansa voimaa messusta ja kirkon musiikista. Kolmannet pitivät tärkeänä sitä, että kirkko ylipäänsä on olemassa yhteiskunnan henkisenä selkärankana.

Kokemukset vaihtelivat. ”Kirkossa käyn vain harvoin.” ”Arvostan kastejuhlia, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia.” ”Haluan syventyä uskossani.” Useimmille kirkon jäsenille seurakunta on jollain tavalla tärkeä. Riippumatta uskostamme se kantaa meitä.

Kaikesta hyvästä huolimatta kirkko on kaukana täydellisestä. Siellä on kärjistyneitä riitoja, pinttyneitä uskomuksia, henkisiä esteitä ja korkeita kynnyksiä. Huoliakin riittää. Kirkon työntekijät kuormittuvat samalla kun jäsenet etsivät mahdollisuuksia antaa oma osaamisensa seurakunnan käyttöön. Kirkko ei aina osaa viestiä selkokielellä tavallisen ihmisen murheista ja unelmista tai arkisista pohdinnoista.

Tehtävää seurakunnalla riittää, perustyön jatkamista mutta myös remonttia. Entä jos äänestäisit seurakuntavaaleissa? Tekisit jotain, jota olet tehnyt ehkä vain harvoin tai et koskaan. Käyttäisit jäsenoikeuttasi.

Seurakunnan ytimessä on puoleensavetävä uutinen, evankeliumi. Usko, toivo ja rakkaus. Maailma tarvitsee toivoa. Tulevaisuudenusko on parempi vaihtoehto kuin pessimismi ja pään paneminen pensaaseen.

Kirkkovaltuusto on mahdollistaja. Se kantaa vastuun seurakunnan taloudesta, henkilöstöstä, kiinteistöistä, monista maallisista asioista. Se tekee sen yhdestä syystä, ihmisten takia. Jeesuksen hengessä: kirkko on ihmistä varten. Se ja vain se on luottamushenkilöiden agenda.

Seurakunta tarvitsee päättäjikseen nuoria, senioreita ja elämän ruuhkavuosia kokevia, ihmisiä elämän eri vaiheilta. Vastuunkantajia, jotka uskovat tulevaisuuteen.

Äänestä kirkon jatkuvuuden ja uudistumisen puolesta. Rohkeasti.