Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kirkon tehtävä on kaiken elämän suojeleminen

Ekosysteemi on elämän perusta maapallolla ja luonnon monimuotoisuus tuottaa meille monenlaisia ekosysteemipalveluja. Otetaan esimerkiksi puut. Niiden lehdet puhdistavat ilmaa ja juuret suodattavat vettä imemällä siitä ravinteita. Puiden juuret myös sitovat ja ravitsevat maaperää vielä kuoltuaankin. Jos ekosysteemistä hävitetään puut, seuraukset näkyvät pian ilman, veden ja maaperän laadussa.

Saku Tuominen kuvaa kirjassaan ’Kuinka puut kasvavat’ puiden merkitystä oivallisesti: ”Hengittäminen on elintoiminnoistamme herkin. Ihminen selviää hengissä ilman ruokaa noin 60 päivää ja ilman vettä noin 6 päivää. Ilman happea pärjäämme noin 6 minuuttia, ja ilman puita emme hengittäisi sekuntiakaan.” Yhteyttäminen eli fotosynteesi pitää siis maailman elossa.

Naapurimme Lohjan seurakunta on kartoittanut hiljattain metsäomaisuutensa luontoarvot ja kattava selvitys suosittaa avohakkuista luopumista sekä suojelualueiden perustamista. Kulttuurihistoriallinen perintö, arvokkaat luontokohteet tai heikompaan asemaan jäänyt ihminen, virkistysmahdollisuudet ja henkinen hyvinvointi, kirkon ydintehtävä on suojelu ja toivon ylläpitäminen.

Kukaan ei tule kiittämään meitä hävittämisestä, mutta suojelusta voi sen sijaan jäädä ikuinen jälki.

Mistä sinä toivot, että sinut muistettaisiin? Minä toivoisin, että myös tulevilla sukupolvilla olisi oikeus nauttia kauniista ja ainutlaatuisesta vihtiläisestä luonnosta. Haudankallio, Papinsaari, Pappilan metsäiset mäet, Kirkkoniemi. Uhanalaisia ja suojeltavia luontotyyppejä eliölajeineen, joiden elämän turvaaminen, on myös meidän elämän turvaamista.

Lähimetsäaktiivi, Vihdin kirkonkylä