Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Viikon sana | Jumalan kuva

Olen kovin harmistunut joistakin ilmaisuista, joita käytetään ihmisestä. Kuten "me ihmiset olemme sellainen eläinlaji" tai "se kuuluu ihmislajin käytökseen". Arvostan luonnon eri eläinlajeja, mutta me olemme ihmisinä aivan jotain muuta. Se, että me ihmiset käyttäydymme joskus jopa hullummin ja tyhmemmin kuin eläimet, ei tee meistä kuitenkaan samaa lajia.

Minun Raamattuni kertoo selkeästi sen, mikä on ihmisen alkuperä. Ja Jumala sanoi: ”Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme" ja "Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” 1 Moos. 1:26-27

Tämän tähden kristillinen ihmiskuva lähteekin siitä, että jokainen ihminen on todella arvokas ja ainutlaatuinen. Jokaisen ihmisen elämää tulee kunnioittaa. Pidän kovasti Veikko Lavin sanoituksesta laulussa Jokainen ihminen on laulun arvoinen.

Jokaisen ihmisen elämää tulee kunnioittaa.

Jos kerta olemme luotu Jumalan kaltaiseksi, miksi sitten ei oikein toteudu hänen kaltaisuutensa meissä? Koska synti on turmellut ja turmelee tuota Jumalan kuvaa. Tässä suhteessa olemme kaikki samassa veneessä. Sana yksinkertaisesti sen kertoo: ”Olemme kaikki syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla.” Tuo totuus on joidenkin vaikea hyväksyä, mutta kun sen teemme, voimme olla tiellä löytää ratkaisun elämäämme.

Juuri äsken oli valtakunnallinen kampanja ”Se löytyi.” Melkein jokaiseen kotiin jaettiin kirjanen, joka kertoo joidenkin ihmisten löydöstä. Toivottavasti olet lukenut saamasi kirjasen. Mitä nuo ihmiset sitten löysivät? Löysivät uuden elämän, toivon ja tulevaisuuden. Löysivät armon, anteeksiantamuksen ja Jumalan rakkauden Jeesuksessa Kristuksessa. Kaikki tuo muutti heidän elämänsä. Minäkin olen saanut armon löytää.

Mainitsemani Raamatun kohta synnistä jatkuu seuraavasti: ”mutta saavat lahjaksi vanhurskauden (syyttömäksi julistuksen) hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.”

Hyvä ystävä, olet arvokas ja rakastettu Jumalan puolelta. Hän kaipaa saada kirkastaa ja tuoda ilmi sen kuvan, jonka hän on sinuun laittanut. Löytämisen iloa ja siunattua syksyä.

Kirjoittaja on pastori.