Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Toivottavasti koululaiset eivät katso eduskunnan ”kännykkäistuntoja” – Kännykkäkielto kouluihin ja eduskunnan täysistuntoon

Seurasin eduskunnan täysistuntoa televisiosta. Siellä käsiteltiin opposition esittämää välikysymystä hallitukselle.

Yli puolet kahdestasadasta kansanedustajasta oli jossakin muualla kuin paikan päällä, istuntosalissa. Ja pääosa paikalla olleista edustajista räpläsi kännykkäänsä. -Ministereidenkin huomio näytti olevan kännykän välityksellä jossakin ihan muualla.

Nämä kansanedustajat ja ministerit varmaan puolustavat itseään sillä, että pystyvät samanaikaisesti vastaamaan kännykällä muun muassa sähköposteihin ja kuuntelemaan mitä puhujilla on sanottavaa. – Epäilen, miten tuo voi onnistua.

Ranskan kouluissa on kännykkäkielto. Lauttasaaren yhteiskoulussa kännykät ovat äänettöminä laukuissa. Toimet ovat parantaneet oppilaiden oppimista ja vuorovaikutustaitoja.

Toivottavasti koululaiset eivät katso eduskunnan ”kännykkäistuntoja”. Koska niissä kansanedustajat antavat nuorille mallia siitä, että kännykän räplääminen on tärkeämpää kuin muiden ihmisten kuunteleminen.

Enäranta