Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Päätoimittajalta Kiinnitä vuonna 2023 huomio hyviin uutisiin

Vuosi 2022 jää varmasti monen mieleen raskaana ja synkkänä uutisvuotena. Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikutti koko Eurooppaan perustavanlaatuisesti.

Tuntuu, että viime vuonna joka päivä uutiset kertoivat vain epätoivoisen synkistä asioista, sodan kauheuksista, sähköpulasta, hintojen noususta, asuntokaupan vaikeuksista, lainojen korkojen noususta. Uutisia seuraamalla saattoi tulla kuva, että maailmassa ei tapahdu mitään hyvää ja edessä on pelkkää alamäkeä.

Positiivisiakin asioita kuitenkin tapahtui. Esimerkiksi Vihdissä saatiin iloisia uutisia, kun Microsoft ilmoitti sijoittavansa kolmannen datakeskuksensa Vihtiin. Kyseessä on valtakunnallisestikin merkittävä hanke ja kokoluokaltaan Vihdin kunnan historian suurin yksittäinen investointi.

Vihdin Uutisissa pyrimme alkavana vuonna tietoisesti nostamaan esille positiivisia uutisia.

Vihtiin saatiin myös useampia uusia hyvämielen tapahtumia. Hiidenkirnu Festival, Pahantorjuja-elokuvajuhlat ja Nummela Art Night saivat paljon ihmisiä liikkeelle.

Positiivisena asiana vuonna 2022 oli myös se, että tiukat koronarajoitukset alkoivat vihdoin hellittää. Saimme jälleen kokoontua ja jopa halata toisiamme vapaasti. Tällaistakaan yksinkertaista asiaa emme ehkä osaisi arvostaa, jos takana ei olisi ollut pitkää koronajaksoa karanteeneineen ja eristäytymisineen.

Moni meistä varmasti odottaa alkanutta vuotta 2023 hieman epäluuloisin mielin. Onko edessä jälleen toinen toistaan ikävämpiä uutisia?

Vaikeiden aikojen keskellä on erityisen tärkeää pyrkiä kiinnittämään huomiota niihin asioihin, mitkä ovat hyvin. Jos kiinnittää huomiota vain synkkiin asioihin, koko maailma näyttäytyy synkkänä. Silloin on riski vaipua epätoivoon. Epätoivoinen ihminen ei ole hyödyksi muille eikä itselleen.

Vihdin Uutisissa pyrimme alkavana vuonna tietoisesti nostamaan esille myös positiivisia uutisia ja ilmiöitä. Haluamme muistuttaa lukijoillemme, että monista vaikeuksista huolimatta ympärillämme tapahtuu myös paljon hyvää.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja.