Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vastaus Vihdin liikuntapaikkoja koskevaan mielipidekirjoitukseen

Hei Marjukka Airas, kiitos hyvästä kirjoituksesta ja tärkeästä asiasta, jonka nostat esiin (Vihdin Uutiset 18.1.). Eli liikunnan tärkeydestä hyvinvointiin ja mielenterveyteen. Liikunta on tärkeää kaiken ikäisille ihmisille, mutta varsinkin nuorille koululaisille.

Elinvoimalautakunnalle esiteltiin edellisessä kokouksessa valtakunnalliset Move!-mittaustulokset, eivätkä ne olleet kovin mairittelevia. Mittaukset tehdään vuosittain 5.- ja 8.-luokkalaisille, ja tuloksia voi verrata naapurikuntiin ja valtakunnallisesti. Vihti ei pärjää näissä kovinkaan hyvin. Kirkkonummella vertailuluvut ovat huomattavasti parempia. Mitä he tekevät toisella tavalla kuin me täällä Vihdissä?

Kunnan on ehdottomasta pyrittävä parantamaan liikuntapaikkojen ylläpitoa ja sitä kautta kannustamaan varsinkin nuoria liikunnan iloihin. Toki käytettävät resurssit on kaikessa huomioitava, sillä kaikkeen ei kuitenkaan rahaa löydy, mutta järkevällä suunnittelulla saataisiin varmastikin paljon hyvää aikaiseksi.

Kunta ja kyläyhteisöt voisivat yhdessä tehdä töitä ja miettiä, mitä mahdollisuuksia kullakin kylällä on, ja sitten vahvistaa näitä. Jokaiselle kylälle kun ei kaikkea voi saada. Kyllä talkoohenkeäkin vielä tarvitaan.

Haluan kuitenkin vielä korjata kirkonkylän tekojäärataan liittyvän asian. Kunnanvaltuustolle esiteltiin lisämäärärahan tarve putkiston laajentamiselle suuremmalle alalle, kuin alkuperäisessä suunnitelmassa oli. Valtuusto sen hyväksyi ja niin on se myös nyt tehty. Jäädytyskoneisto saadaan varmastikin hankittua lähitulevaisuudessa suunnitellusti. Vielä kuitenkin saadaan hetki luistella ns. luonnon jäällä.

Kunnanvaltuutettu, elinvoimalautakunnan pj., yhden sortin talkoolainen