Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lukijalta | Junalla Vihdistä ja Lohjalta Helsinkiin – Tavoitteen voi toteuttaa ilman Turun tunnin juna -oikaisurataa

Avoin kirje Vihdin kunnanjohtajalle ja Lohjan kaupungin johtajalle.

Tavoitteen voi toteuttaa ilman ns. Turun tunnin juna -oikaisurataa. Radan rakennus hankeeseen ei löydy rahoituksia – kuolleena syntynyt ratahanke. Vilkaisu karttaan osoittaa, että pienellä ratarakentamisella voidaan kehittää alueen junaliikennettä täydentämällä Helsinki-Turku radan yhdistämällä sen Hanko-Hyvinkää rataan, Siuntion asemalta Lohjan asemalle. Matka on vain noin 16 kilometriä.

Hanko-Hyvinkää rataa sähköistetään parhaillaan. Tältä osin rahoitus on jo käytössä. Näin eläkeläisenä köröttelisin Helsinkiin junalla mieluummin kuin autolla. Sopisi varmaan myös työssäkäyvillekin. Valkokaulustyöntekijät voivat käyttää digilaitteita junassa työhön jo ennen työpaikkaa. Muut työntekijät voivat lepäillä matkan aikana. Paluu työmatkan voi hyödyntää myös samoin. Ehdotetulla tavalla junalla matkustaen matka pitenee, mutta ajallisesti se ehkä lyhenee kun ei tarvitse ruuhkajonoissa hidastella ja pysähdellä moottoritiellä ja kaduilla. Junasta turistit voivat ihailla parhaita Etelä-Suomen maisemia. Turisti juna voisi tehdä tarvittaessa lenkin Helsinki-Lohja-Hyvinkää- Helsinki reittiä käyttäen. Vihreä liikenne lisääntyisi näin Länsi-Uudellamaalla.

Vihti