Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lukijalta | Vihdin Maanpuolustusnaiset kiittää Ukrainaan lahjoitetuista avustuksista  

”Tämä aamu alkoi ilmahälytyksellä, mutta taitavat sireenit soida aika laajalla alueella, jos ilmapuolustus on jossain päin havainnut vihollisen ohjuksia. ”

Näin kuvailee tilannetta kuljettajamme Lauri päästyään perille kuorman kanssa Lutsk-nimiseen kaupunkiin Länsi-Ukrainassa.

Tämä Vihdin Maanpuolustusnaisten keräyshanke aloitettiin Naistenmessuilla joulukuussa 2022 materiaalikeräyksellä. Työ jatkui Vihdin kirkonkylän Kinnastuvalla, jossa ahkerat kinnastupalaiset lajittelivat ja pakkasivat lahjoituksena saadut tavarat kuljetuskuntoon. Sotilaille lähti makuupusseja, makuualustoja, villasukkia, jalkineita ja lämpimiä talvivaatteita.

Lahjoituksena samaan kuljetukseen saatiin vielä puolijoukkueteltta ja kamiina.

Olimme tilanteessa, että meillä oli Kinnastuvalla pakettiautollinen lahjoitettua tavaraa, mutta ei kuljetusta. Piti löytää kuljettaja, pakettiauto ja hankkia kuljetukselle rahoitus.

Kuljettaja Lauri autoineen löytyi yhteistyökumppaneiden kautta, ja Vihdin Maanpuolustusnaiset saivat matkan rahoitukseen lahjoituksen, joten matka Ukrainaan saattoi alkaa.

Lauri kuvaa matkalta tunnelmiaan näin:

”Mitä lähempänä fyysisesti olen Ukrainaa, sitä vaikeampaa on henkisesti ymmärtää tätä venäläisten aloittamaa barbaarimaista hyökkäyssotaa. Pistää vihaksi, mutta se ei auta. Meidän on vain jatkettava ukrainalaisten auttamista. Jokainen omalla tavallaan, ihan miten vaan, mutta ei unohdeta Ukrainan sankareita.”

Vihdin Maanpuolustusnaiset jatkaa avustustyötä edelleen ja kiittää lämpimästi kaikkia meitä auttaneita ja tähän mittavaan projektiin osallistuneita.