Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Loppuuko rakkaus jos luottamus menee?

Olen muuttanut Espoosta Vihtiin luontoarvojen vuoksi ja nykyiseen asuntooni harjun silloisen luonnontilaisen metsän vuoksi. Eli rakastuin Vihtiin, mutta kunnan ajamien muutosten vuoksi luottamus asuinympäristömme luontoarvojen ja siedettävän melutason säilymiseen alkaa mennä.

On vastuutonta moninkertaistaa taajama-alueen keskellä sijaitsevan harrastelentotoimintaan osoitetun kentän lentomääriä ja samalla myös lisätä kentän aukioloaikoja. Tämän vaikutus melutasoon ja viihtyvyyteen tulee olemaan suurempi kuin annetaan ymmärtää. Alueella on asuintaloja, joiden ulko-ovelta kentän reunaan on alle 150 metriä ja puolen kilometrin etäisyydelle asettuu jo suuret asuinalueet kouluineen ja päiväkoteineen.

Lentomäärien lisäykset mahdollistettiin uudella ympäristöluvalla, joka on jo voimassa, mutta josta on tehty valituksia Vaasan hallinto-oikeuteen. Jäämme siis odottamaan lopputulemaa.

Seuraavana siirtona on kunnalta tulossa uusi asemakaava. Länsi-Uusimaassa annetaan ymmärtää, että kaavaehdotus asettunee A ja B vaihtoehtojen väliin ja että A vaihtoehto vastaa nykytilannetta ja uusia teitä kenttäalueelle ei tulisi. Tähän näkemykseen on vaikea yhtyä A vaihtoehdosta jaetun materiaalin perusteella.

Air Hotellilta Lohjalle päin on kaavailtu rakennuksia ja uutta parkkialuetta niiden alapuolelle. Jo näiden toteutuminen vaatisi metsäalueen pienentämistä. Air Hotellilta Tarmon Majalle päin on tulossa lisää halleja ym. sekä Air Hotellin alapuolelta UUSI tieyhteys uudelle parkkialueille hallien alapuolella. Tarmon Majan viereen on kaavailtu uudisrakennusta ja nykyisen parkkialueen luoteisreunaan on ilmaantunut jotain rakennelmia, josta ei missään mainita mitä ne ovat.

Kaikki nämä poikkeavat nykytilanteesta ja tulevat pienentämään metsäaluetta, joka on olennainen osa Nummelan ja Vihdin virkistysalueita ja vielä voimassaolevan asemakaavan mukaan luonnontilassa säilytettävää metsää. Mitä sitten kentällä tapahtuukin #harjuunettekoske.