Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Näkökulma Erkki Eerola Länsi-Uudenmaan merkitys poliittisessa historiassa merkittävä

Hyvät länsiuusimaalaiset,

katukuva on täyttynyt jälleen vaalimainoksista ja on eduskuntavaalien aika. Tulevina viikkoina ratkeaa millainen lähitulevaisuus meillä on. Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 2.4.2023 ja juuri sinä voit vaikuttaa ketkä 37 ehdokasta Arkadianmäelle valitaan Uudenmaan vaalipiiristä.

Eduskunnan toimivalta on laaja – eduskunta säätää kaikki Suomen lait, päättää valtion talousarviosta ja kansainvälisistä sopimuksista sekä suhtautumisesta EU:n asioihin. Eduskunnassa käsiteltäväksi tulee siis monia kriittisiä lakiuudistuksia, investointihankkeita ja kuntien sekä hyvinvointialueiden taloutta koskevia päätöksiä, jotka heijastuvat meihin kaikkiin ja joita päättämään tulee valita vain parhaimmat edustajat.

Tulevalla hallituskaudella eduskunta tulee tekemään päätökset muun muassa Turun tunnin junan toteutuksesta, ruuhkamaksulain mahdollisesta valmistelusta, vesistöjemme suojelutyön rahoituksesta sekä siitä miten julkisen talouden tasapainotustoimenpiteet kohdennetaan. Eduskunta tulee myös linjaamaan toteutuuko Väyläviraston investointiohjelmassa olevat alueemme kehittämishankkeet, kuten valtatie 25:n eritasoliittymien rakentaminen, valtatie 2:n parantaminen Nummela–Karkkila sekä Hanko–Hyvinkää-radan peruskorjaus.

Länsi-Uudenmaan merkitys Suomen poliittisessa historiassa on merkille pantavaa, sillä alueella on kasvanut useita merkittäviä poliittisia sukuja ja poliitikkoja, jotka ovat vaikuttaneet koko maan kasvuun ja kehitykseen.

Vihtiläisillä kansanedustajilla on pitkät perinteet maamme johdossa, ja heidän työnsä on ollut ratkaisevan tärkeää monissa valtion tason päätöksissä ja kuntapolitiikan saavutuksissa. Vaikka vihtiläisten kansanedustajien poliittiset aatteet ovat voineet olla lähtökohdiltaan hyvinkin erilaiset, kaikkia heitä on yhdistänyt kotiseuturakkaus ja ylpeys Vihtiä kohtaan. Tämä yhteinen päämäärä on ollut avainasemassa monissa päätöksissä ja saavutuksissa, joita on tehty vihtiläisten, Länsi-Uudenmaan ja koko maan hyväksi.

Uskon, että jälleen kerran vaaleissa lupauksia voi tehdä moni – risteävissä intresseissä ja monitahoisissa haasteissa parhaimmat kompromissit meille tekevät kuitenkin alueemme parhaiten tuntevat ehdokkaat. Huhtikuun alussa ratkaisemmekin yhdessä, ketkä tulevat jatkamaan Helteiden, Hiidenheimojen ja Forsiuksien viitoittamaa tietä kansanedustajina. Vaalien tulokset ja eduskunnassa edistettävät asiat riippuvat kuitenkin äänestäjien osallistumisesta ja aktiivisuudesta.

Siksi on tärkeää, että seutumme äänestäjät osallistuvat aktiivisesti vaaleihin ja valitsevat sellaisia edustajia, jotka voivat jatkaa tätä arvokasta perinnettä ja työskennellä vihtiläisten, kuin koko Länsi-Uudenmaan hyväksi.

Kirjoittaja on Vihdin kunnanjohtaja.