Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Päätoimittajalta Päivi Kallo Kuntoilijoita hellitään isolla rahalla

Nummelan lentokentän laitaa on hiihdetty iät ja ajat – ja harjun maastoissa jo ennen lentokenttääkin. Nummelanharjun maastot ovat ulkoilijoiden suosiossa kesät talvet, joten ei ole lainkaan ihmeellistä, että alueen kehittäminen, metsänhoito ja rakentuminen nostattavat tunteita. Ihmeellistä olisi, jos asukkaat eivät ottaisi aktiivisesti kantaa.

Nyt Vihdin kunta aikoo helliä kuntoilijoita ja hiihtäjiä isolla rahalla. Nummelanharjun kuntoradan uudistuksesta on valmistunut yleissuunnitelma, jonka kruununa on hiihtosillan rakentaminen Lentokentäntien yli. Toinen, jo olemassaoleva silta sijaitsee Hiidenrannantiellä. Vaikka kansan suussa puhutaan hiihtosilloista, ovat ne ulkoilijoiden käytössä ympäri vuoden.

Sillan, kuntoradan pohjien kunnostuksen ja uuden sivuväylän rakentamisen on arvioitu maksavan sellaiset 616 000 euroa. Tälle vuodelle rahaa on varattuna kuntorataan 150 000 euroa ja siltaan 350 000 euroa – paperilla hyvännäköinen summa, mutta kilpailutuksiin asti ei ole vielä ehditty.

Vaikka kansan suussa puhutaan hiihtosilloista, ovat ne ulkoilijoiden käytössä ympäri vuoden.

Valaistuskin on mietinnässä, ja siihen tarvittaisiin arviolta 224 000 euroa.

Isoja summia – mutta niin on harjumaaston käyttöastekin. Kuntoilija kiittää.

Peruskoulun liikuntatunneilla on Nummelan pururadan hiihtolatuja tullut itsekin lykittyä niin usein, että moni mutka ja nousu on edelleen vuosikymmenienkin jälkeen hyvässä muistissa. Ladut koukkaavat aivan Hanko–Hyvinkää-tien reunassa, ja ohiajaessani voin vain hymyillen todeta, kuinka loivalta eräskin ”tuskien mäki” nyt näyttää aikuisen silmin.

Muistoni Vihdin seurakunnan päiväkerhon hiihtokisoista kiteytyy isäni kannustukseen: ”Pitää hiihtää verenmaku suussa!” Alle kouluikäisen sinnikkyydellä tulikin hopealusikka. En ollut Suomen toivo tässä lajissa, joten kilpaileminen jäi yhteen kertaan.

Tiistaina lämpötila nousi plussalle, ja sade painoi lumipeitettä kasaan – eivätkä lähipäivätkään lupaa talvisempaa. Jos pakkanen hieman puraisee, ehtii vielä harjunkin laduille; ei verenmaku suussa, vaan rennosti, liikunnasta iloiten.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten vt. päätoimittaja.