Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Päivi Kallo Tervetuloa Maustetytöt Vihdin Nummelaan, emme ole takapajula

Spotify auki ja suurennuslasilla haku Maustetytöt. Vastajulkistettu albumi Maailman onnellisin kansa, valitaanpa sieltä aloitusraita Ei niin kovin suuri city.

”Ei tää ollut sittenkään niin kovin suuri city/ Kotipizza, H&M ja muutama graffiti/ baarista ei löytynyt runoilijaseuraa/ joku luki korkeintaan Iltalehteä tai Seuraa/ joka päivä odotin et jotain tapahtuisi.”

Maustetytöt eli siskokset Anna ja Kaisa Karjalainen eivät laula Nummelasta tai muustakaan Vihdin taajamasta, mutta sanat voisivat kuvata kenen tahansa pikkupaikkakunnalla kasvaneen nuoren tuntoja. Lakonista ja melankolista, mutta tarttuvasti tunnistettavaa.

Teini-ikäisenä osallistuin alkuperäiseen Nuorten sävellahjaan. Nummelan Postissa – joka sijaitsi nykyisen Hiidentorin kiinteistössä – kävin kirjoittamassa postisiirtolomakkeelle viestini ja lahjoitin keräykseen muutaman markan.

Nuorekasta, yllättävää ja kuitenkin eri sukupolvet yhdistävää.

Niin vaan radiossa luettiin seuraavalla viikolla tekstini: Terveisiä täältä Nummela-citystä!

Vanhana nummelalaisena olenkin erityisen innoissani tulevasta Nummela-päivästä. En tiedä millaisia vaihtoehtoja on pyöritelty, mutta Maustetytöt pääesiintyjänä osuu kyllä nappiin. Pois pölyttyneet mielikuvat! Maustetytöt on samaa virkistävää Vihti-sarjaa Nummela Art Nightin ja Pahantorjuja-elokuvafestivaalin kanssa. Nuorekasta, yllättävää ja kuitenkin eri sukupolvet yhdistävää.

Nummela-päivä levittäytyy lauantaina 27.5. paitsi pisteen ja Veikko Hellen torin myös Linjaportin ympäristöön.

Kuuntelen Maustetyttöjen sanoja kappaleessa Takapajula.

”Ei täällä takapajulassa kasva enää edes pajua/ muistoksi jätetty on ainoastaan sellutehtaan hajua/ ei jätetty Ahdille lahjaa/ tai otsolle ees pesäpaikkaa/ jää tuuli ja sade vain kahden/ kun metsässä miehet taas saikkaa.”

Tervetuloa Maustetytöt Vihtiin ja sen suurimpaan taajamaan Nummelaan. Emme tunnustaudu takapajulaksi. Taajamia kehitetään, Etelä-Nummela tuoreimpana saa uuden koulukeskuksen, viereen uutta asutusta ja kruunuksi naapuriin Microsoftin datakeskus ja kylkeen Tunnin junan raiteet.

Lainaukset: Ei niin kovin suuri city ja Takapajula, sanat Maustetytöt, 2023.

Kirjoittaja on Nummelasta kotoisin oleva Vihdin Uutisten vt. päätoimittaja.