Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Rautatieasema takaisin Nummelaan ja junalla Hyvinkäälle?

Löysin itseni hiljattain tilanteesta, jossa minun pitäisi kulkea Nummelasta Riihimäelle. Auto oli poissa laskuista, joten paras vaihtoehto oli kulkea ensin Helsinkiin linja-autolla ja sieltä junalla Riihimäelle.

Tämänkaltainen palvelutaso ei tullut suurena yllätyksenä. Vihti ei olekaan mikään metropoli.

Matkatessa bussilla etelän suuntaan kuitenkin muistui mieleen, että Hanko–Hyvinkää-rataa sähköistetään parhaillaan. Kyseinen urakka olisi jo valmis vuonna 2024. Radan eteläpäässä Karjaa–Hanko väliä liikennöidään jo tällä hetkellä ostoliikenneperiaatteella.

Jos kerran ostoliikenneratkaisu koetaan toimivaksi muuallakin Suomessa, esimerkiksi Vihti, Lohja, ja Nurmijärvi voisivat rahoittaa ostoliikennettä Hyvinkää–Karjaa radalle. Kyseinen ratkaisu parantaisi vahvasti alueen kaupunkien välisiä liikenneyhteyksiä vihreästi.

Toivottavasti Vihdin, Nurmijärven ja Lohjan kunnat hyödyntävät sähköistyksen luoman mahdollisuuden ja tuovat matkustajajunat takaisin alueelle.

Kirjoittaja asuu Kotkassa.