Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Jarmo Töyräs Nummela on päivänsä ansainnut

Meillä Vihdissä järjestetään paljon erilaisia kylätapahtumia useissa eri kylissä, mutta Nummelassa ei sellaista ole ollut 90-luvulla vuosittain vietetyn Nummelan Yö -tapahtuman jälkeen. Tänä vuonna tilanne vihdoin korjaantuu, kun lauantaina 27.5. vietetään ensimmäistä kertaa virallista Nummela-päivää. Juhlapäivän aikana eri puolilla Nummelan keskustaa järjestetään monenlaisia koko perheelle suunnattuja tapahtumia, joihin kaikkiin yleisöllä on vapaa pääsy.

Nummela ansaitsee oman päivänsä nimenomaan omilla ansioillaan, ei muiden kustannuksella. Nummela on asukasluvultaan Vihdin kunnan ylivoimaisesti suurin taajama, josta on kehittynyt myös kunnan hallinnollinen keskus. Kehitystä on pidettävä luonnollisena, sillä väkiluvultaan ja pinta-alaltaan Vihdin kokoisessa kunnassa ei voi olla montaa hallinnollista keskusta tai isoa kaupallista taajamaa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö kunnassamme pitäisi jatkossakin olla useita elinvoimaisia kyliä – niiden säilymiseen on myös kunnallisen päätöksenteon tasolla kiinnitettävä huomiota. Nummelan kasvu hyödyttää lopulta kuitenkin kaikkia vihtiläisiä: Nummelan kehittymisen myötä Vihdin alueella on myös tulevaisuudessa tarjolla monipuolinen ja kehittyvä valikoima erilaisia yksityisiä ja julkisia palveluita.

Nummela-päivän yhtenä tarkoituksena onkin tarjota paikallisille yrityksille mahdollisuus lisätä palveluidensa tunnettavuutta kuntalaisten keskuudessa ja tällä tavoin vahvistaa omia toimintaedellytyksiään. Siksi toivommekin, että mahdollisimman monet yritykset osallistuisivat tapahtumaan tuomalla palveluitaan esille juhlapäivän aikana. Tapahtuman järjestelyissä eri yritykset, yhteisöt, järjestöt ja kunta ovatkin jo tähän mennessä olleet hienosti mukana – lämmin kiitos siitä kaikille!

Meille on myös ehdotettu tapahtuman nimen muuttamista Vihti-päiväksi. Nummela-päivä on kuitenkin osuvin nimi Nummelan taajamassa järjestettävälle ja aluetta juhlistavalle tapahtumalle. Toivotammekin asuinpaikastaan riippumatta kaikki vihtiläiset sekä lähipaikkakuntalaiset mukaan juhlistamaan järjestyksessään ensimmäistä Nummela-päivää ja nauttimaan juhlapäivän laajasta tapahtumatarjonnasta – eihän nimi tapahtumaa pahenna!

Kirjoittaja on talotekniikka-alalla työskentelevä perheenisä ja elinvoimaisemman Vihdin puolestapuhuja.