Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Liputus keväisellä taivaalla on hieno ja sivistynyt perinne

Löysin pienen patriootin itsestäni, kun huomasin olevani pahoillani siitä, että Vihdin kunnan oppilaitoksissa lipputangot seisoivat tyhjinä niin Eurooppa päivänä kuin Snellmanin päivänäkin. Sain kuulla luoneemme käytännön, että oppilaitoksissa lippu vetäistään salkoon ainoastaan virallisina juhlapäivinä. Näitä ovat mm. äitienpäivä, isänpäivä, vappu ja Juhannus – kaikki hienoja juhlapäiviä, mutta koulujen pihoilla ei toki koululaisia tuolloin ruuhkaksi asti löydä.

Sen sijaan sellaisina juhlapäivinä, kun muutoin kunnioitamme liputuksella Aleksis Kiveä, Runebergia, Minna Canthia, Snellmanin tai vaikkapa eurooppalaisuutta jää lippu kouluissa vakiintuneena liputuspäivänä vetämättä salkoon.

Jätämme siis tietoisesti juhlimatta mm. suomalaista kirjallisuutta, runoutta, tasa-arvon päivää ja suomalaisuutta. Tämä on mielestäni vahinko, kun vaikkapa lukio on ihan virallisestikin yleissivistävä toisen asteen oppilaitos. Toisen asteen ammatillista koulutusta kunnassamme tarjoaa Luksia, jolta muuten liputus onnistuu.

Liputtamattomuus on mielestäni sääli, koska liputus on hauskaa puuhaa ja suomalaista kulttuuria ja runouttakin kannattaa liputtaa – äideistä nyt tietty puhumattakaan!

Ja kaikkein parhaassa tapauksessa joku koululaisista kekkaa, että liputettu Snellman on muutakin kuin maatiaispossusta tehty nakki!

Kirjoittaja on Nummelasta.