Yritys tarjoaa maksuttomia lajikokeiluja alaluokkalaisille – Vihti Ski Centerin toiminta palkittiin liikuntatekona

Tämä kiertopalkinto toimitetaan Vihti Ski Centeriin, esitteli liikuntatoimenjohtaja Raija Ranta-Porkka. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Vihti Ski Centerille myönnettiin tämänvuotinen Vihdin kunnan palkinto liikuntateosta.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varapuheenjohtaja Ida Välimaa iloitsi keskiviikkoisessa palkitsemistilaisuudessa Vihti Ski Centerin toiminnasta, joka on pitänyt "näinä hankalinakin talviolosuhteina Vihdin ja koko Uudenmaan lippua korkealla".

– Latu ajetaan heti kun voidaan ja Vihti Ski pitää huolen siitä, että talviurheilijat läheltä ja vähän kauempaakin viihtyvät sekä laduilla että mäessä niin kauan kuin sen luontoäiti vain mahdollistaa.

– Lautakunnan tekemässä valinnassa nostettiin esille erityisesti se, että Vihti Ski on mahdollistanut maksuttoman lajikokeilun laskettelussa ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille kausikortin muodossa on siten tukenut lasten ja nuorten monipuolista ja omaehtoista liikuntaa.

Ida Välimaan mukaan tällainen lasten ja nuorten huomiointi on äärimmäisen kunnioitettavaa.

– Toisaalta teko on myös inklusiivinen; panostusta vaativaan lajiin on nyt jokaisella lapsella mahdollisuus tutustua maksutta – ja myöhemmin kenties rakastua.

– Näistä rakastumisista voi sitten seurata menestystä. Yleensä ainakin mielihyvää, iloisia hetkiä ja terveempiä elinvuosia, varapuheenjohtaja Ida Välimaa kuvaili.

Keskiviikkoisessa tilaisuudessa Nummelanharjun koululla luovutettiin kunniakirja Vihdin Vanhainkotisäätiön edustajille.

Säätiössä on hyödynnetty valtakunnallista Pyöräillen kaiken ikää -kampanjaa. Säätiö on kouluttanut henkilökuntaa ja jakanut osaamistaan.

– Vanhainkotisäätiö on kouluttanut henkilökuntaansa pyöräkapteeneiksi, jotka ulkoiluttavat ikäihmisiä riksapyörillä, ja mahdollisti tämän kokeilun myös Nummelassa ikäihmisten puiston maastossa viime kesänä.

– Tämä kokeilu oli kipinä myös osallistavan budjetoinnin esitykseen. Nyt tarvitaan vain lisää innokkaita koulutettavia, Ida Välimaa kannusti.

Tilaisuuteen kokoontui kymmeniä viimeisen vuoden aikana menestyneitä vihtiläisiä urheilijoita.

Tilaisuuden aluksi liikuntasalissa antoivat näytteitä taidoistaan Salisusien ikäluokkien 05 ja 06 pelaajat sekä Vihti Gymin cheerleadingin edustusjoukkue, jossa taituroivat 15-21 -vuotiaat.

Tilaisuudessa todettiin, että menestyneet urheilijat Vihdin kunnalle ylpeydenaiheita.

– Sinnikkyys ja tekeminen ovat arvoja sinänsä. Omien intohimojen seuraaminen palvelee ainakin itseä, usein myös yhteisöä. Omat jutut ovat jokaiselle tärkeitä ja siten tärkeitä ja moniulotteisia hyvinvoinnin kappaleita, Ida Välimaa kuvaili puheessaan menestyneille.

– Olemme onnellisia siitä, että teitä menestyjiä on täällä näin paljon. Me kuntana arvostamme seurojen tekemää työtä ja haluamme sitä tukea ja siitä myös kiittää.

– Ilman seuroja mitalit jäisivät saamatta, kisat jäisivät kisaamatta ja mitä surullisinta, liikunnan ja harrastamisen ilo saavuttamatta, lautakunnan varapuheenjohtaja muistutti.

Tunnustus liikuntateosta myönnettiin Vihdissä ensimmäisen kerran vuonna 2010.

Sääntöjen mukaan palkittavan liikuntateon pitää olla sellainen, että se vaikuttaa kuntalaisten liikunnan edistämisen laajalti.

Palkinnon voi saada yksityinen henkilö, ryhmä, järjestö, yksityinen palveluntuottaja tai yritys.

Palkitsemista uudistetaan

Vuotuiseen menestyneiden urheilijoiden palkitsemistilaisuuteen on perinteiseesti kutsuttu urheilijat seurojen puheenjohtajien esitysten perusteella.

Palkittavaa liikuntatekoa on voinut esittää kuka tahansa.

Esitysten jälkeen kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnassa tehdään valinta "ankaran pohdinnan jälkeen".

Keskiviikkoinen tilaisuus oli laatuaan viimeinen.

Jatkossa Vihdissä juhlitaan urheilijoiden menestystä Nummelassa Menestyjien puistossa pidettävässä tilaisuudessa.

Seuraavan kerran palkitsemistilaisuus järjestetään syksyllä 2021.

Tällöin puistossa myös paljastetaan uusia vihtiläisten menestyjien kunniaksi istutettuja puita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut