Senioritalo tulee Nummelan keskustaan Funkis-Auran taloon – ViaDia järjestää tiloissa talkoot

Satu Kulta kertoo, että ViaDia Länsi-Uusimaan Senioritalo-hanke edistyy. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

ViaDia Länsi-Uusimaan Senioritalolle on nyt löytynyt tilat. Senioritalon toiminta käynnistyy kevään aikana Funkis-Auran talossa Nummelan keskustassa, Pilkkukujan ja Asemantien kulmauksessa.

– Tila on todella hyvä, koska se on näin keskeisellä paikalla ja sinne on ikäihmisten helppo tulla, Satu Kulta ViaDialta kertoo.

Senioritalosta on tarkoitus tehdä ikäihmisille mukava oleskelupaikka, jossa eri tahot järjestävät ohjelmaa: harrasteryhmiä, asiantuntijaluentoja, liikuntatuokioita ja tapahtumia. Toiminta on ikäihmisille maksutonta.

Tilojen vuokrasopimus alkaa tästä viikonlopusta.

Ensi viikon perjantaina 21.2. kello 10 alkaen tiloissa järjestetään talkoot. Tarpeen mukaan talkootyötä jatketaan seuraavana päivänä eli lauantaina 22.2.

– Paljon ei tarvitse remonttia tehdä, mutta tarvitsemme väliseinät ryhmätilaa varten, Kulta toteaa. Talkoilla on myös tarkoitus saada seiniä paikattua ja maalattua.

Toinen toiminnan kannalta tarpeellinen tila olisi keittiö, josta tällä hetkellä puuttuvat kaikki kalusteet. Satu Kulta sanoo, että kahvilan ei ole tarkoitus olla toiminnan pääsisältö – mutta kahvit, teet ja pullat pitäisi saada osallistujille järjestymään.

– Nyt kootaan tällaista palapeliä, että saataisiin keittiökalusteet ja huonekalut Senioritalolle. Huonekaluihin on hyvin pieni budjetti ja koitan etsiä lahjoittajia.

Kulta kertoo Senioritalon saaneen jo runsaasti erilaisia yhteistyökumppaneita. Rahoitusta hankkeeseen on puolestaan saatu muun muassa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAlta.

– Vihdin kunta tukee meitä sillä tavalla, että maksaa kahden siivooja/ kahvilatyöntekijän ensimmäisen palkan, Kulta kertoo.

Näihin työpaikkoihin palkataan vihtiläiset pitkäaikaistyöttömät vuodeksi. Myös kokoaikainen hanketyöntekijä valitaan pian.

Talkoisiin ilmoittautumiset sähköpostilla satu.kulta@viadia.fi tai puhelimitse 050 4337555.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut