Viininmaistelut jatkuvat ensi kesänä Vihdissä Nuuksion Pohjoisen Portin metsien suojissa

Keskellä metsää pystytetyssä viinibaarissa pääsee sisälle makujen ja tuoksujen maailmaan, Antti Huttunen sanoo. ARKISTOKUVA/Annukka Vakkuri

Vesa Valtonen

Viime kesänä lanseerattu Wine in the woods -viininmaisteluelämys saa ensi kesänä jatkoa Nuuksion metsissä.

Kaksituntiseen viininmaisteluhetkeen kuuluu paitsi viineihin tutustuminen eräsommelieerin johdolla, myös metsän ja sen elementtien aistimista ohjatusti.

Wine in the woods -tasting on suunnattu sekä suomalaisille että ulkomaalaisille viinin- ja luonnon ystäville.

– Jo ensimmäinen kesä meni yli odotusten ja konsepti saa ilman muuta jatkoa, kertoo idean isä ja Metsien kätkemä -televisiosarjasta tuttu Antti Huttunen tiedotteessaan.

Tulevalle kesälle on jo tässä vaiheessa enemmän ennakkovarauksia kuin koko viime kesän asiakasmäärä yhteenlaskettuna.

Viinibaari pystytetään aina perjantaisin Nuuksion Pohjoisen Portin metsien suojiin, ja asiakas ostaa paikkansa etukäteen netistä.

Tastingit pidetään ilman säävarausta. Näin metsän ja luonnon muuttuvat piirteet tekevät jokaisesta tastingista uniikin elämyksen.

Eräsommelieeri Tero Pullinen valitsee viinit juuri kyseisen havumetsän elementteihin sopiviksi, jotta aistikokemuksesta tulee mahdollisimman täydellinen.

Tulevana kesänä punaviinitastingien vaihtoehtona on myös valkoviinitasting.

– Muutenkin ensi kesänä viilaamme valikoimaa entistä mielenkiintoisemmaksi. Luvassa on laadukkaita isoja yllätyksiä, mutta vielä en kerro sen enempää, Huttunen vinkkaa.

Metsäviinibaarin rakenteet puretaan pois joka kerta kun tasting on ohi.

– Ekologisuus ja paikallisuus on toiminnassamme tärkeää. Viinit ovat eurooppalaisia ja kestävästi tuotettuja, rakenteet eivät vahingoita luontoa ja esimerkiksi viinibaarissa käyttämämme matot ovat paikallista käsityötä, Antti Huttunen kertoo.

Nuuksion Pohjoisella Portilla pidettäviin tastingeihin voi saapua vaikka yksinkin. Ryhmille tastingeja voidaan järjestää myös muualla asiakkaan näin toivoessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.