Elixir ja Vihdin kunta yhteistyöhön – yli sata valmennusvideota kuntalaisten vapaaseen käyttöön

Satu Aarnio ja Veikka Gustafsson Vihdin Nuuksiossa. Elixir

toimitus

Vihdin kunta on tuottanut yhteistyössä Elixirin kanssa sarjan videomuotoista neuvontaa.

Videoita julkaistaan vuonna 2020 yhteensä yli 100 liittyen eri teemoihin ja niissä esiintyvät alojensa huiput.

Videoissa esiintyvät alojensa huiput, kuten hiihtäjä Sami Jauhojärvi, kilpauimari Matti Mattsson, valmentaja Jukka Jalonen ja juoksija Lasse Viren

Vihdissä vinkkejä antavat Veikka Gustafsson, Satu Aarnio (ent. Tuomisto) ja Lassi Hurskainen yhdessä paikallisten toimijoiden ja harrastajien kanssa.

– Vihdin kunnassa on yli 200 liikuntapaikkaa. On upeaa, että pystymme jatkossa tarjoamaan loistavien harjoituspaikkojen lisäksi mestaritason etävalmennusta kuntalaisille. Tämä on juuri sitä aktiivisten ihmisten Vihti-henkeä, johon meidän strategiassa tähdätään, iloitsee Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola kunnan tiedotteessa.

Elixir valitsi Vihdin ensimmäisten kuntien joukkoon, joiden kanssa kokeillaan tällaista hanketta. Yhteistyön kautta luodaan digitaalisia valmennusvideoita, jotka ovat kaikkien kuntalaisten hyödynnettävissä.

Ideana on saada kunnassa olevat liikuntapaikat tehokkaampaan käyttöön ja tarjota kuntalaisille ilmaiseksi mestaritason etätukivalmennusta.

Vihdissä kuntalaiset saavat käyttöönsä myös muualla Suomessa kuvatut etävalmennusvideot.

Mukana materiaaleissa on myös muun muassa Nummelan Palloseuran pelaajia, lentäjä ja matkailuyrittäjä. Vihdin kunnan omaa aineistoa varten kuvauksia on tehty muun muassa Vihdin Nuuksion metsämaisemissa ja Nummelan lentokentän ympäristössä.

Lajeina yli sadassa neuvontavideossa ovat esimerkiksi retkivinkit, kuntotestit, uintitekniikka, hiihto ja joukkueena toimiminen.

Valmennusvideoita voi nähdä screeneillä, somessa, QR-koodin avulla liikuntakohteissa ja myös koululaisten vanhemmille lähetetään linkit videoihin.

Videoita julkaistaan erissä kevään ja kesän 2020 aikana.

Tekeillä on myös noin puolen tunnin TV-erikoisjakso Vihdistä, joka nähdään TV:ssä myöhemmin vuonna 2020.

Vuonna 2018 Vihdin kunta oli Kuntaliiton järjestämässä Suomen Liikunnallisin Kunta -kilpailussa finalistien joukossa.

Noin 200 vihtiläistä liikuntapaikkaa on voitu toteuttaa ja ylläpitää yhdistäen kunnan omaa työtä ja kunnassa toimivan, laajan järjestö- ja yritysverkoston avulla.

Vihtiin on myös avattu uusia liikuntapaikkoja viime aikoina, esimerkiksi valaistut kuntoportaat ja palloiluhalli, jossa on täysimittainen jalkapallokenttä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut