Vihtikin näkyy alkavan vuoden elokuvissa valkokankaalla: Helene on ensi-illassa nyt perjantaina ja Se mieletön remppa 19.2.  – ”Tulossa on hieno elokuvavuosi”

- Vastapaistettu popcorn on osoittautunut suosituksi ja itsellekin se maistuu elokuvan kanssa hyvin, Akke Selin sanoo. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Alkava vuosi on Vihdin kirkonkylässä ja Nummelassa elokuvien osalta monipuolista aikaa.

Tarjolla on sekä Vihdin Kinossa että Kino Akselissa Nummelassa runsas kattaus koko perheelle sopivia elokuvia, joiden lisäksi aikuisten kuvissakin riittää valinnanvaraa.

– Esimerkiksi kotimaiset elokuvat Helene Schjerfbeckistä kertova Antti J. Jokisen elokuva Helene ja Se mieletön remppa, jossa pääosissa ovat Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen, kiinnostavat varmasti monia, Merja Leino Vihdin Kinosta sanoo.

– Tällä hetkellä pyörivä Teräsleidit on aiheuttanut salin puolella naurun remakoita, Leino kertoo.

Sekä Vihdin Kinossa että Kino Akselissa nähdään ensi-illassa Helene tulevana perjantaina, ja 19.2. Se mieletön remppa -elokuva.

– Se mieletön remppa -elokuvaa on kuvattu Nummelassa, joka tekee siihen tietenkin oman paikallisen lisänsä, Akke Selin muistuttaa.

Merja Leino mainitsee Helene Schjerfbeckin siteistä Vihtiin.

– Schjerfbeckhän on asunut myös Vihdissä ja on siksikin kiinnostava henkilö paikallisesti. Helene-elokuva kuvaa aikaa, jolloin Schjerfbeck asui äitinsä kanssa Hyvinkäällä. Elokuvassa käsitellään myös Helenen suhdetta Einar Reuteriin.

– Helene-elokuva on ohjaaja Antti J. Jokisen naistrilogian kolmas osa.

– Aikaisemmat osat Kätilö ja Puhdistus vastaanotettiin Vihdissä hyvin ja ne keräsivät kumpikin hyvin katsojia. Helene-elokuvan ensi-illassa perjantaina 17.1. Vihdin Kinossa Suvi Nuotio pitää alustuksen Schjerfbeckistä ennen elokuvaa. Tilaisuus alkaa kello 18, Merja Leino kertoo.

Vihdin Kinossa tammikuussa ensi-iltansa saa myös Sam Mendesin Golden Globe -palkittu Taistelulähetit – 1917 -elokuva.

– Elokuva vie katsojan keskelle 1. maailmansotaa. Tammikuussa tulee myös ensi-iltaan Greta Gerwigin tulkinta Pikku naisia -romaanista. Elokuvan pääosissa nähdään nuoret näyttelijät Saoirse Ronan ja Timothée Chalamet.

Leino ja Tauno Stick toivovat kävijämäärien pysyvän ainakin samalla tasolla kuin aiemmin.

– Vuosi 2019 oli hieman edellistä vuotta heikompi, mutta pitemmällä aikavälillä tarkasteltaessa luvut ovat olleet kuitenkin hyvällä tasolla.

Vuonna 2019 eniten katsojia vetivät Vihdin Kinossa elokuvat Olen suomalainen sekä Risto Räppääjä ja pullistelija.

– Loppuvuoden valtakunnallisestikin megasuosion saavuttanut Frozen 2 oli hitti myös Vihdin Kinossa ja se nousi reilun viikon esitysaikanaan vuoden 2019 kolmanneksi suosituimmaksi elokuvaksi meillä.

Huhtikuun 3. päivä molempien teattereiden ensi-iltaan tulee järjestyksessään 25. Bond-elokuva No Time to Die.

– Sitä elokuvaa odotan ehkä henkilökohtaisesti itse eniten. Olen kaikki aiemmat Bondit luultavasti nähnytkin, Akke Selin muistelee.

– Kesällä hemmotellaan Top Gun-faneja, kun Tom Cruise palaa Maverickin rooliin kakkososassa. Paljon hienoja arthouse-kuviakin on tulossa, Leino sanoo.

Helmikuussa sekä Vihdin Kinossa että Kino Akselissa Nummelassa ensi-iltansa saa koko perheen elokuva Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Helmikuun viimeinen päivä nähdään Sonic the movie.

– Elokuva perustuu videopeliyhtiö Segan luomaan, samannimiseen videopelihahmoon. Kevätkausi vaikuttaa oikein hyvältä, Akke Selin sanoo.

Koululaisten kesälomalla Vihdin Kinossa nähdään Kätyrit 2 sekä syyslomalle ajoittuva uusi Risto Räppääjä.

– Lisäksi tulossa on ainakin Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia Seurapeli, joka kilpailee Göteborgin elokuvajuhlilla ainoana suomalaisena elokuvana kilpasarjassa.

Joulukuussa 2020 ensi-iltaan tuleva Tunturin tarina täydentää Metsän tarinan ja Järven tarinan aloittaman luontoelokuvien kokonaisuuden.

Akke Selin kertoo olevansa tyytyväinen viime vuoteen.

– Avasin teatterin helmikuussa ja kesällä saliin tehtiin remontti, jolloin sali oli kiinni. Vuosi jäi siis vajaaksi. Olen saanut uusia asiakkaita ja palvelua on kehuttu; penkit ja tekniikka ovat uutta ja toimivat hyvin.

– Tästä vuodesta on tulossa hieno elokuvavuosi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.