Tämän joulun hitiksi ovat nousseet koirien ja kissojen omat "viinit" – lemmikkien lahjapaketista voi kuoriutua myös vaikkapa timanttipanta tai hemmottelulahjakortti

Koirien ja kissojen omat "viinit" ovat tämän joulun hittituotteita, ainakin sieltä humoristiselta puolelta. Jari Marja-aho

toimitus

Lemmikkieläimiä lahjotaan jouluna siinä kuin kaksijalkaisiakin. Välillä lahjat ja herkut vaikuttavat kovin ihmismäisiltä, vai miltä kuulostavat koirien ja kissojen omat "viinit" ? Niiden myynti käy nyt aiempaa vilkkaammin.

Koira- ja kissaviinit tulivat markkinoille pari vuotta sitten, mutta tänä syksynä niiden tarjonta ja sen mukana myös kysyntä ovat kasvaneet. Esimerkiksi lemmikkielänliikeketju Faunattaresta kerrotaan, että viinit ovat saaneet hyvän vastaanoton.

Keijumäen Lemmikkipalveluiden yrittäjä Sami Konkonen sanoo, että erityisesti koirien ja kissojen roseviini on ollut tämän joulun hittituote.

– Viinien ideana on, että jaetaan juhla myös lemmikin kanssa, Konkonen sanoo.

Keijumäen Lemmikkipalveluilla on lemmikkieläintarvikkeita ja -ruokia myyvä verkkokauppa.

Markkinoilla pidempään ollut koirien "olut" on edelleen suosittua, mutta Konkosen mukaan sitä myydään viinejä tasaisemmin ympäri vuoden.

Lemmikkien viinit ja olut ovat lisäravinteita, jotka sisältävät muun muassa vitamiineja. Ne ovat kasvisperäisiä, ja niiden maku tulee yrteistä. Alkoholia niissä ei ole.

– Ne voidaan tarjota kupista tai kaataa ruoan päälle. Näin myös lemmikki otetaan mukaan juhlan tunnelmaan, Konkonen kertoo.

Lemmikkien perinteisempiin paketteihin sujahtaa tänä jouluna ennen muuta jotain syötävää mutta myös muuta hemmottelua.

– Lemmikkien lahjapaketteihin pakataan perinteisesti paljon leluja, herkkuja ja pehmeitä petejä, kertoo Faunattaren markkinointivastaava Eeva Ahervuo

Hänen mukaansa suosittuja ovat edelleen myös hieman luksusta sisältävät lahjat, kuten timanttipannat ja vaatteet.

Uudentyyppisiä lahjojaovat lemmikkien terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät tuotteet, kuten lemmikkien aktivointilelut ja lahjakortit.

– Lahjakortteja hankitaan esimerkiksi turkin-, kynsien- ja hampaidenhoitoon, Ahervuo mainitsee.

Hänen mukaansa yksi voimakkaasti erottuva jouluteema on myös hyväntekeväisyys, jonka myötä joululahjoja annetaan kodittomille lemmikeille.

– Lahjoitettavaksi ostetut tuotteet toimitetaan myymälöistämme eteenpäin paikallisiin löytöeläintaloihin, joissa ne ilahduttavat kodittomia eläimiä, Ahervuo kertoo.

Kannattaa muistaa, että myös lemmikit nauttivat aineettomista lahjoista. Tällainen on esimerkiksi kiireetön aika yhdessä omistajan kanssa. Karvatassut pitävät pitkistä lenkeistä, leikkimisestä ja aktivoimisesta.

– Arvosta lemmikkisi yksilöllistä luonnetta. Anna arkatassulle sen kaipaama oma rauha. Touhutassu taas kannattaa ottaa mukaan puuhailuun, lemmikkieläintarvikeketju Musti ja Mirri opastaa joulunajan tiedotteessaan.

Kirjoittaja: Eija Marja-aho

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 3. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 4. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 5. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 6. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 7. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 8. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 9. "Ikä ei ole este unelmien toteutukselle" – suomenhevosen selässä Hangosta kohti pohjoista
 10. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 11. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 12. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 13. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 14. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 15. ”Mustikat ovat kypsiä, ihanan isoja ja niin makeita” – Kauppa käy sosiaalisessa mediassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.