Kaiken tämän rakentaminen Vihdin kirkonkylään maksaisi miljoonia euroja – Campuksen liikuntapaikkojen rakentamisen järjestys lausuntokierrokselle

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen leikkasi nauhan Vihdin kirkonkylän Campuksen liikuntahallin avajaisottelussa syksyllä. Minna Saarinen

Vesa Valtonen

Kaavoitus- ja tekninen lautakunta pyytää nyt lausunnot Kirkonkylän Campuksen lähiliikuntapaikkojen toteutusjärjestyksestä kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnalta sekä lasten ja nuorten lautakunnalta.

Kirkonkylän Campuksen koulu on otettu käyttöön syyslukukauden alkaessa. Liikuntasali otettiin käyttöön syyskuun alussa, ja ensimmäisenä alueelle valmistunut kalustohalli otettiin käyttöön vuosi sitten.

Hankekokonaisuuteen sisältyy myös lähiliikuntapaikkojen rakentaminen.

Hankepäätöksessä lähiliikuntapaikoille on osoitettu enintään kahden miljoonan euron määräraha.

Kuluvan vuoden aikana paljastui, että lähiliikuntapaikkojen ja etenkin pallokentän alueen kuivatussuunnitelma on puutteellinen.

Kuivatus on suunniteltu järjestettäväksi salaojajärjestelmällä yhdistettynä kevennettyihin maarakenteisiin painumien ehkäisemiseksi.

Kevennyskerrokset on suunniteltu tehtäväksi vaahtolasimurskeella. Kuivatuksen ja kevennysrakenteiden kustannusarvio on 600 000 euroa.

Eri lähiliikuntapaikkojen toteutusjärjestyksestä on keskusteltu koulujen rehtorien kanssa.

Kiireellisimpänä on pidetty pallokentän toteuttamista kumirouhetekonurmena. Kenttä voitaisiin talvisin jäädyttää luistelua varten.

Muita alueelle kaavailtuja lähiluukuntapaikkoja ovat parkour, skeittialue, kaukalo, rullaluistelu- ja retkiluistelurata, tenniskentän uusiminen, senioripuisto sekä vanhan yleisurheilukentän uusiminen.

Yleisurheilukentän Kirkkojärven puoleisessa päässä nykyisen tenniskentän vieressä on varastorakennus, joka on suojeltu.

Rakennus valmistui vuoden 1952 olympialaisia varten, ja on tällä hetkellä kenttäalueiden välineiden varastona.

Kaavamääräyksen mukaan rakennuksen korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen historiallisesti arvokas luonne säilyy.

Koulujen välisen pallokentän kumirouhetekonurmen hinta-arvio on 320 000 euroa, ja aluevalaistuksen hinta on noin 75 000 euroa.

Jääkiekkokaukalon hinta-arvio on 285 000 euroa ja parkouralueen 110 000 euroa.

Skeittialueen hinnaksi on tässä vaiheessa arvioitu 150 000 euroa ja rullaluistelu- ja retkiluistelualueen 120 000 euroa. Tenniskentän uusimisen kustannusarvio on 150 000 euroa.

Yleisurheilukentän perustamiskustannuksiksi on laskettu 3,59 miljoonaa euroa.

Senioripuistoa on suunniteltu lähemmäs Hopearinnettä rantakioskin länsipuolelle. Lautakunnan käsittelemän listan mukaan se rakennettaisiin siinä vaiheessa on ranta-aluetta kehitetään edelleen.

Campuksen koulun piha-alueiden vastaanotto on käsillä. Taloudelliset loppuselvitykset pidetään vastaanoton jälkeen. Liikuntahallin loppuselvitykset saadaan päätökseen vielä joulukuussa kun vastaanottokokousten pöytäkirjat allekirjoitetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 3. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 4. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 5. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 6. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 7. Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa
 8. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 9. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 10. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 11. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 12. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 13. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 14. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 15. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.