Hoivakoti Attendo Vanha-Sepän joulujuhlassa tanssilattia oli koko juhlan ajan täynnä – tangokuningas viihdytti

Jukka Hallikainen esiintyi hoivakodin joulujuhlassa. Tanssin pyörteissä Jessica Lindfors, Tytti Lahtinen, Hillevi Hansson ja Helli Kyllönen (vas.). Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Hillevi Hansson on yhtä leveää hymyä, kun Iloinen Amsterdam -valssin sävelet soljuvat salissa laulajan ja tangokuninkaanakin tunnetun Jukka Hallikaisen tulkitsemana.

Hanssonia tanssilattialla pyöräyttää lähihoitaja Markus Salo

Hymy on herkässä sekä hoitajilla että asukkailla hoivakoti Attendo Vanha-Sepän joulujuhlassa Nummelassa.

– Tämä on hieno juhla, kaikki on ollut aivan ihanaa. Kultainen nuoruus -kappale liikuttaa ja Jukalla on niin hieno ääni, jutteli asukas Irja Kesseli

Hoivakodissa työskentelevä Terhi Tamminen on myös silmin nähden ilosta liikuttunut.

– Musiikki on loistava väline saada yhteys asukkaisiin. Kappaleiden avulla he pystyvät kertomaan omia tarinoitaan. Vaikka muistissa olisi suuria haasteita, asukkaat muistavat laulujen sanat.

– Esimerkiksi kun radiosta on tullut jonkun asukkaan häävalssi, ovat muistot tulleet terävästi mieleen. Jukka on vanha tuttuni ja tekee tämän talkootyönä.

– Tangokuninkailla on oma yhdistys, joka vastaa ikäihmisten viihdyttämisestä, Tamminen jutteli.

Hoivakodin johtaja Tytti Lahtinen iloitsi Hallikaisen mukaan saamisesta.

– Myös viime vuoden tangokuningas Jarno Kokko oli ilmoittautunut tapahtumaan, mutta valitettavasti joutui sairastumisensa vuoksi perumaan tulonsa vielä esiintymispäivän aamuna, Lahtinen kertoi.

– Terhin ansiota on, että saimme Hallikaisen tänne esiintymään. Terhi on varsinainen puuhanainen ja hänellä on sydämen asiana järjestää ikäihmisille ikimuistoisia kokemuksia, Lahtinen kiitteli.

Lahtinen kertoi, että Hallikaisen kanssa on alustavasti suunniteltu laulajan esiintyvän seuraavan kerran hoivakodissa ensi kesänä.

Juhlassa myös pyörätuolissa istuvat pääsivät hoitajien kanssa tanssin pyörteeseen mukaan.

– Kyllä Hallikainen on kruununsa ansainnut, kuului useasta suusta.

Juhlaan oli valmistauduttu huolella. Asukkaiden hiuksia oli laiteltu ja halukkaat olivat saaneet ehostuksen. Päälle oli pantu parasta. Paikalla oli myös runsaasti asukkaiden omaisia.

– Näkee kuinka asukkaat ovat nauttineet juhlasta; tanssilattia on koko ajan ollut täynnä. Nämä ovat todella arvokkaita hetkiä, sanoi äitiään Elina Pursiaista katsomaan tullut Sinikka Nissinen

– Humppa laittaa energiat sopivasti liikkeelle. Todella lämminhenkinen juhla ja kuinka pehmeä ääni Hallikaisella onkaan! Sinatran I did it my way, mmm, Nissinen myhäili hymyssä suin.

Ulla-Maija Korvenranta oli tervehtimässä asukasta Pirjo Koskenperää. Korvenrannan mukana tepasteli Nipsu-koira, joka ilahdutti kaikkia karvatassun eteen sattuneita.

– Tule tänne, tule, tule, Irja Kesseli kutsui häntäänsä iloisesti heiluttavaa Nipsua.

Haitaria soittava Korvenranta käy laulattamassa asukkaita perjantaisin yhdessä kuorossa laulavan Pekka Inkisen kanssa.

– Ollaan käyty vuoden ajan täällä laulelemassa ja on ollut oikein mukavaa. Asukkaat laulavat usein mukana. Olemme valinneet musiikkia, joka on tuttua monen asukkaan nuoruudesta, samoin kuin tässä juhlassa tänään, Korvenranta sanoi.

Hoivakoti Attendo Vanha-Sepässä Nummelassa on 40 asukasta, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa. Työntekijöitä hoivakodissa on reilu parikymmentä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.