Vihdin seurakunnan varhaiskasvatus järjesti yhdessä seurakunnan musiikkityön kanssa tapahtumia –  ”Lempi ja Itsenäisyyspäivän juhla” keräsi lapsia kirkkoihin

Karhu (Hanna Suhonen) ja Lempi-lammas (Lotta Saine) iloisevat saamistaan kutsuista Jänön itsenäisyysjuhlaan. Ulla Eho-Saario

toimitus

–  Itsenäisyysaiheiset näytelmät ovat jatkoa reilut kymmenen vuotta Nummelassa ja Vihdissä järjestetyille itsenäisyysaiheisille konserteille, seurakunnan kanttori Ulla Eho-Saario kertoo.

Lasten itsenäisyyskonsertteja järjestettiin usean vuoden ajan yhteistyössä Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston kanssa.

Konserteissa esiintyivät musiikkiopiston oppilaita, ja he esittivät tilaisuuksissa pääasiassa suomalaisten säveltäjien musiikkia.

Konsertit olivat juonnettuja, esiintyjiä haastateltiin ja juhlavat konsertit kokosivat satoja kuulijoita sekä Nummelan että Vihdin kirkkoihin Itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla.

Muutama vuosi sitten syntyi idea, että jos kokeiltaisiin vaihteeksi erilaista toteutusta lasten itsenäisyystapahtumaan, ja tehtäisiin pienimuotoinen itsenäisyysaiheeseen soveltuva näytelmä hyödyntäen varhaiskasvatuksen luomaa Lempi-lammasta ja muita varhaiskasvatuksen käyttämiä eläinhahmoja Kisua, Karhua, Jänöä ja Possua.

Varhaiskasvatuksen lastenohjaaja Jaana Turman kirjoitti kolme vuotta sitten ensimmäisen kerran itsenäisyydestä kertovan esityksen.

Tänä vuonna oli siis kolmas kerta, kun Vihdin seurakunta tarjosi päiväkoti-ikäisille lapsille esityksiä lähestyvän Itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Seurakunnan lastenohjaajan Jaana Turmanin ideoimassa ja kirjoittamassa tämän vuotisessa näytelmässä käsiteltiin juhlien järjestämistä ja niihin valmistautumista lapsille helposti avautuvalla tavalla.

Esitys oli selvästi lapsia kiinnostava ja hauska.

Käsikirjoituksessa onnistuttiin hauskalla tavalla käsittelemään mm. juhliin valmistautumista, hyvien käytöstapojen merkitystä ja tietenkin pääaihetta itsenäisyyttä.

Suomen lippu juhlisti molempia kirkkosaleja, näytelmän eläinhahmot pukeutuivat tilaisuuden arvon mukaisesti Jänön järjestämille juhlille ja itsenäisyyden kunniaksi sytytettiin kaksi kynttilää palamaan.

Jänön lahjaksi saama Suomen lippu muistutti yleisöä siitä, että Suomi on itsenäinen valtio, meillä on oma kieli ja presidentti, ja että meillä on monet asiat hyvin.

Esitykseen oli taitavasti sisällytetty lapsille sopivia lauluja, kuten mm. Minä olen pikkupoika posteljooni, Laulu hyvistä tavoista, Täti Monica ja Nostetaan lippu salkoon.

Koska kyseessä oli itsenäisyysaiheinen juhla niin siellä kuultiin myös Sibeliuksen Finlandia sekä tuttu kansansävelmä Porilaisten marssi.

Juhla päättyi yhdessä laulettuun Maamme lauluun.

Lempin juhlista kertova esitys kokosi Nummelan kirkkosaliin noin .240 ja Vihdin kirkkoon 80 osallistujaa.

Esityksen käsikirjoittaja Jaana Turman esitti näytelmässä Jänöä, Lempi-lammas oli Lotta Saine, Karhu Hanna Suhonen, Kisu Satu Tolonen ja Possu Merja Ahonvala

Kanttorina tilaisuudessa oli Ulla Eho-Saario.

Esitykset saivat taas kerran niin hyvän vastaanoton, että vuoden päästä päästään varmasti taas nauttimaan uudesta itsenäisyysaiheisesta lasten pienoisnäytelmästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Juuri nyt: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 3. Vihtiläisen Theodor Koskenniemen olympiakullasta 100 vuotta – ennätysmäärä juoksi kilpaa Jokikunnalla
 4. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 5. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 6. Poliisin pysäyttämä ’’varas’’ olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 7. Vapaaehtoiset turvaavat jälleen lasten kouluteitä Vihdissäkin
 8. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 9. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 10. Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa
 11. Nummelan Palloseura etenee tasaisesti sarjan kärjen tuntumassa – NuPS voitti vieraskentällä Herttoniemen Toverit
 12. Pääkirjoitus: Edullisin voi olla kallein
 13. ”Mustikat ovat kypsiä, ihanan isoja ja niin makeita” – Kauppa käy sosiaalisessa mediassa
 14. Pakollisten ajo- ja teoriatuntien vähentäminen heikensi tasoa – ajokokeeseen mennään entistä heppoisemmin taidoin
 15. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.