”Tytöt jännittivät joulupukkia niin kovasti, että meinattiin melkein kääntyä takaisin” – Vihdin kirkonkylään saapui joulun ihme

Kirkonkylän joulupukki ei suinkaan matkannut porolla, vaan VPK:n paloautolla. Minna Saarinen

Minna Saarinen

Maa oli musta ja vetinen. Sitten alkoi sadella hiljalleen valtavia lumihiutaleita. Kirkonkylällä koettiin perjantaina joulun ihme, kun maa sai sadunhohtoisen lumivaipan vain puoli tuntia ennen joulunavauskulkuetta.

Joulupukki matkasi tuttuun tapaan Vihdin VPK:n paloautossa.

Pukkia seurasi satapäinen lyhtykulkue hurmaavine tanssiopisto Vinhan tonttutyttöineen, ensin K-marketilta kohti Siirilää, josta kuljettiin pääpaikalle, entisen Saanan salin edustalle.

Vanamo ja Seela sekä äiti Teresa Vänttilä ovat saapuneet Herrakunnalta joulunavaukseen.

– Kyllä tytöt odottivat ja jännittivät kovasti pukkia. Kun ajeltiin Herrakunnalta tänne, jännittivät tytöt niin kovasti, että meinattiin melkein kääntyä takaisin. Tämä on meidän ensi kertamme täällä. On hienoa, että saatiin tänne lumisade kuin tilauksesta, äiti hymyilee.

Joulupukkia oli saapunut tervehtimään kymmeniä lapsia aina Nummelasta asti.

Tarjolla ollut, erityisen maukkaaksi kehuttu soppatykillinen joulupuuroa loppui vajaan tunnin aikana.

Hiidenrantalaisperhe, isä Joni Nurmisto, äiti Päivi Nurmisto sekä tytär Siiri (8) pitävät joulunavauskävelylle tuloa jo perinteenä. Perheellä oli mukanaan kulkueen näyttävimmät lyhdyt.

– Pukkia tultiin katsomaan, ja kävelylle tuleminen on ollut jo monta vuotta perinne, isä Joni kertoo.

Äiti Päivi toteaa, että upeat lyhdyt olivat nyt tarkoituksella keskimääräistä valoisampia lumisateen takia. Että valo ainakin pysyy.

– Joulupukki oli kiva, ja sain karkkia! Hymyilee tytär Siiri leveästi.

Suurta iloa toivat niin kulkueessa kuin tanssiesityksessä Vinhan pienet tanssi-tonttutytöt.

Elsa-nukke laulatti väkeä Vinhan pikkutonttujen kuoron säestäessä, ja seurakuntakin toi joulunalustervehdyksensä satapäiselle väelle.

Siirilän joulumyyjäiset olivat tänäkin vuonna menestys.

Erikoisuutena Siirilässä myytiin Moskovasta asti Vihtiin matkanneita, suloisia nallekarhuja.

Myyjäiset ovat olleet perinne jo parinkymmenen vuoden ajan.

Tänä vuonna kahvioon herkut oli loihtinut Kirsti Leikkaa

Natalia Osipova Nummelasta oli tuonut Siirilään äitinsä tekemiä nalleja.

– Äitini on todella taitava tekemään, ja haluaisin myydä näitä koska äiti sanoo, ettei osaa myydä. Mutta minä olen toiminut markkinointijohtajana monta vuotta, Osipova naurahtaa.

– Äiti asuu Moskovassa, ja minä Nummelassa. Nämä nallet äitini on tuonut Moskovasta asti tänne kirkonkylälle. Minä tulin tänne töistä myymään leluja, Osipova hymyilee.

NummelalainenLiisa Vapaavuori myi otalampelaisen pojanpoikansa Lenni Tikan kanssa muun muassa huovutettuja lapasia, pannunalusia ja kransseja.

Lenni on tehnyt linnunruokapurkkeja ja pojan sisar pikku tonttuja.

– Ehkä tämä käsillä tekeminen on vähän periytyvää sorttia, Vapaavuori hymyilee.

Myymässä olivat myös esimerkiksi Vihdin Reumayhdistys, Olkkalan Martat, Unicef sekä jo kymmenen vuoden ajan tapahtumassa mukana ollut Pappilanpellon koulun vanhempainyhdistys. Arpajaisia odottavat kaikki, joka vuosi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.