Yhdeksän yrittäjän Joulukauppa: Vastuullisesti ja lähellä tehtyjä joululahjoja kaikille lapsesta vaariin

- Naisyrittäjyys kunniaan, hymyilevät Raija Koivisto ja Jane Palmu. Maanantaina 2.12. avautuvassa Joulukaupassa on tuotteita yhteensä yhdeksältä yrittäjältä. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Ekologisuus, eettisyys, lähituotanto ja vastuullisuus. Nämä ovat maanantaina Nummelan keskustassa toista kertaa avautuvan Joulukaupan arvoja.

– Meillä ei ole Kiina-krääsää vaan pitkäikäistä, arvokasta tavaraa, Lovent Designin yrittäjä ja Joulukaupan toinen perustaja Jane Palmu sanoo.

Myynnissä on esimerkiksi huopaisia korvakoruja, villasukkia, huopakoreja, torkkutakkeja, keramiikkaa...

– Kun mietittiin tänä vuonna yrityksiä tähän mukaan, mentiin tuotteet edellä, Palmu sanoo. Tavoite oli saada mahdollisimman monipuolisia tuotteita ja tarjolle lahjoja lapsesta vaariin.

Joulukauppa on yhdeksän yrittäjän yhteinen tila. Joulukaupassa ovat mukana HP-Ompelu ja keramiikka, Iltamaa, Irenel Design, Koti+Taide, Käsinetori ja Lovent Design. Lisäksi uusina yrityksinä ovat mukana Globe Hope, Nukkeset&Rusakko ja AHH-tuote.

– Nukkeset tekee aivan upeita nukkeja ja nalleja. Yrittäjällä on myynnissä myös adoptio-nukkeja: hän ostaa nuken kirpputorilta ja kunnostaa sen, Palmu kertoo.

Globe Hopelta tulee myyntiin laukkuja ja kosmetiikkaa. AHH-tuote puolestaan tekee asusteita niin miehille kuin naisillekin.

Joulukauppa oli viime vuonna Koti+Taide -yrityksen Raija Koiviston idea. Hän innosti mukaan Palmun ja kaksikko kyseli muita yrityksiä mukaan.

– Meidän ajatus oli ja on elävöittää Nummelaa, Koivisto kertoo. Hän toteaa, että Vihdissä ja lähiseudulla on paljon kädentaitajia, joilla on upeita tuotteita myytäväksi.

– Viime vuonna me tykättiin kovasti, meillä oli itsellä kivaa ja tehtiin kovasti kauppaa, Koivisto hymyilee.

Kaikki viime vuonna mukana olleet yrittäjät sanoivatkin heti, että haluaisivat olla mukana tänäkin vuonna, jos Palmu ja Koivisto Joulukaupan taas perustavat. Kyselyitä tuli jo viime vuonna myös muilta yrittäjiltä.

Kaupan perustamista tuki se, että viime vuodesta tuttu tila oli tänäkin vuonna vapaana. Myymälä sijaitsee Asemantiellä, vastapäätä ABC:n entistä huoltoasemaa.

Koska konseptikin oli jo hiottu ja hyväksi havaittu, ei Joulukaupan toista tulemista tarvinnut kauan pohtia – olkoonkin, että sekä Palmulla että Koivistolla on itsellään nyt samanaikaisesti monta rautaa tulessa. Myyntivuorot on onneksi jaettu yrittäjien kesken.

– On tärkeää, että jokainen tuntee tuotteet ja osaa kertoa niistä, Palmu sanoo. Palmu ja Koivisto painottavat palvelun tärkeyttä – pienessä myymälässä se on yksi valtti.

– Tarjoamme tunnelmaa tuotteiden lisäksi, Koivisto vielä lisää.

Joulukauppa

Joulukauppa avautuu maanantaina 2.12. Se on avoinna 23.12. saakka arkisin klo 11-18 ja lauantaisin klo 10-15.

Joulukaupan osoite on Asemantie 1, Nummela

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.