Lokakuun lopussa Vihdissä oli 1014 työtöntä

Vihdin työllisyystilanne pysyi lokakuussa samankaltaisena kuin syyskuussa. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Maija-Liisa Nyman

Vihdin työllisyystilanne on sitten syyskuun huonontunut muutamalla hengellä. Uudenmaan ely-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan Vihdissä oli lokakuun lopussa 1014 työtöntä ja työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta tasan seitsemän prosenttia.

Syyskuun lopussa työttömyysaste oli sama kuin nyt lokakuussakin, mutta työttömänä oli seitsemän vihtiläistä vähemmän kuin lokakuun lopussa. Ero on suurempi viime vuoden lokakuuhun verrattuna: tuolloin Vihdissä oli 982 työtöntä eli 32 vähemmän kuin nyt.

Uudenmaan ely-keskuksen kuntien alueella oli lokakuun lopussa yhteensä 66825 työtöntä. Tämä on yli tuhat vähemmän kuin vuotta aiemmin ja lähes 1500 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin.

Eniten työttömiä oli ammatteihin luokittelemattomien ammattiryhmässä. Ilman ammattia olevien työttömien määrä onkin kasvanut kiihtyvällä vauhdilla keväästä lähtien. Lähes kaikissa muissa ammattiryhmissä työttömyys on laskenut.

Työttömyys kasvoi vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna Suomessa ely-keskusten alueista vain Ahvenanmaalla ja Pirkanmaalla. Koko maan työttömistä hieman alle kolmasosa asuu Uudenmaan ely-keskuksen alueella.

Koko Uudenmaan alueella työttömyysaste oli lokakuun lopussa 7,8 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrälliset muutokset olivat Uudellamaalla lokakuussa suhteellisen pieniä. Määrällisesti eniten työttömyys laski Helsingissä ja suhteellisesti eniten Askolassa. Työttömien määrä kasvoi suhteellisesti eniten Pornaisissa, Lapinjärvellä ja Hangossa.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa korkeinta Hangossa (10,7 prosenttia), Myrskylässä (10,1) ja Karkkilassa (9,0). Paras tilanne oli Kauniaisissa (4,9 prosenttia), Pornaisissa (5,0) ja Siuntiossa (5,2).

Vihdin naapurikunnista Espoon työttömyysaste oli 7,3 prosenttia, Kirkkonummen 6,2, Lohjan 7,7 ja Nurmijärven 5,5.

Vaikka Vihdin työttömyysaste oli hieman huonompi edelliskuuhun verrattuna, oli lokakuussa toisaalta avoinna enemmän työpaikkoja: 169 kappaletta. Tämän vuoden syyskuuhun verrattuna työpaikkoja oli avoinna kolmetoista enemmän ja vuoden takaiseen verrattuna 23 enemmän.

Uusia avoimia työpaikkoja oli lokakuun aikana haussa Uudellamaalla yli 26000, yli 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Runsaasti työpaikkoja avautui esimerkiksi myyjille, rahdinkäsittelijöille, varastotyöntekijöille ja talonrakentajille.

Kaikkiaan Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun aikana avoinna yli 45000 työpaikkaa, mikä on 20 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Uudenmaan ely-keskuksen alueelle sijoittui lokakuun aikana noin 40 prosenttia kaikista maan avoimista työpaikoista ja hieman yli puolet Uudenmaan avoimista paikoista sijoittui pääkaupunkiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.