"Yhdessä olemme enemmän, saamme äänemme paremmin kuuluviin" – Uudenmaan vanhusneuvostot tapasivat

Uudenmaan alueen vanhusneuvostot olivat koolla ensimmäisen kerran viime viikon keskiviikkona. Espoon kaupungin verkkosivut

toimitus

Uudenmaan vanhusneuvostot kokoontuivat ensimmäiseen yhteiseen tapaamiseen Espooseen viime viikon keskiviikkona. Idea tapaamiseen syntyi keväällä.

Vihdin vanhusneuvostosta olivat paikalla puheenjohtaja Anna-Leena Brännare ja neuvoston sihteeri Antti Luukkanen

– Halusimme selvittää, millaisia yhteisiä intressejä vanhusneuvostoilla on tulevaisuudessa, tilaisuuden koolle kutsunut Espoon vanhusneuvoston puheenjohtaja Olli Männikkö toteaa.

Espoon vanhusneuvostolla on pitkä perinne yhteistyöstä pääkaupunkiseudun ja kuusikkokuntien vanhusneuvostojen kanssa, mutta Uudenmaan vanhusneuvostot eivät ole aiemmin tavanneet tässä kokoonpanossa.

– Keskustelimme yhteisistä aiheista ja siitä, mitä yhteistä meillä Uudenmaan vanhusneuvostoilla on. Yhdessä olemme enemmän, saamme äänemme paremmin kuuluviin ja pääsemme vaikuttamaan vanhuksille merkityksellisiin asioihin, Männikkö kuvailee Espoon kaupungin verkkosivuilla olevassa tiedotteessa.

Osallistujat pitivät tärkeänä, että jatkossakin jokaisessa kunnassa on oma vanhusneuvosto.

Vanhusneuvostolla tärkeä edunvalvontarooli kunnallisessa päätöksenteossa. Läsnäolo- ja puheoikeus lautakunnissa on tärkeää.

Tapaamisessa Espoon valtuustotalolla paikan päällä oli vanhusneuvoston edustajia 15 kunnasta.

Espoon vanhusneuvosto toimii Espoon ikääntyneen väestön edunvalvojana ja puolestapuhujana kunnallisessa päätöksenteossa. Vanhusneuvosto tuo kaupungin palveluihin ja kaupunkisuunnitteluun ikääntyvien espoolaisten näkökulman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.