Hyvän palvelun huoltoasema – Siippoon Nesteellä juhlitaan yrityksen 50-vuotispäiviä

Siippoon Neste täyttää 50 vuotta. Anette ja Pentti Kivistö ovat pyörittäneet huoltoasemaa nyt kymmenen vuoden ajan. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– Vilkas pieni paikka kahden päätien varrella, kuvailee yrittäjäpari Anette ja Pentti Kivistö Siippoon Nestettä.

Huoltoasema on toiminut samassa paikassa nyt 50 vuotta. Tasavuosia juhlitaan Siippoon Nesteellä perjantaina 22. marraskuuta.

Kakkua ja kahvia on tarjolla aamusta iltaan. Yrittäjät kertovat, että luvassa on tarjouksia ja arpajaiset, joista voi voittaa esimerkiksi Kotipizzan pitsapaketteja, tuotelahjoja ja polttonestelahjakortteja.

– Neste tekee polttoainetarjouksen. Se on aina yllätys meille itsellekin, mutta yleensä tarjous on ollut hyvä, Pentti toteaa.

Juhlapäivänä paikalla on myös Nesteen edustaja.

Neste omistaa polttoainekentän. Neste Express ja Truck+ -automaattikenttä valmistui lähes kymmenen vuotta sitten suuren remontin jälkeen. Tästä vuoden verran huoltoasema toimi itsenäisesti, sen jälkeen yrittäjäpari teki sopimuksen Nesteen kanssa.

– Meidät mielletään kumminkin yhdeksi kokonaisuudeksi, Anette sanookin.

Toinen iso muutos viime vuosilta oli kauppojen aukioloaikojen vapautuminen. Tuolloin Kivistöt reagoivat nopeasti: vähensivät myynnissä olevien elintarvikkeiden määrää ja muuttivat valikoimaa kioskimaiseksi.

Anette ja Pentti ovat yrittäjäkaudellaan kehittäneet aktiivisesti paikkaa – ja myös itseään. Pariskunta sanoo käyvänsä mielellään Nesteen ja Kotipizzan järjestämissä koulutuksissa.

– Tuki on kaikkein paras asia, mitä sieltä saa.

Niilo Kivistö perusti Siippoon Nesteen 19.11.1969, alkuun Unioni-nimisenä.

Niilon poika Timo Kivistö oli pitkään kauppiaana huoltoasemalla ennen kuin päätti keskittyä aseman takapihalla toimivaan Vaunushop.fi-yritykseensä.

Timo Kivistöltä huoltoasematoiminta siirtyi hänen veljelleen Pentille ja tämän Anette-vaimolle. Anette ja Pentti Kivistö ovat pyörittäneet Siippoon Nestettä nyt jo kymmenen vuotta.

Sukurasite, Anette ja Pentti nauravat.

He harkitsivat yrittäjiksi ryhtymistä aikanaan useamman kuukauden verran.

– Se oli suuri hyppy. Aikaisemmin olin aina sanonut, että yrittäjää minusta ei tule, Pentti Kivistö kertoo. Ratkaisu on kuitenkin osoittautunut oikeaksi.

– Ollaan tykätty, Pentti sanoo ja Anette virnistää: – Useimpina päivinä.

Anette ehti olla työntekijänä Siippoon Nesteellä kymmenen vuotta. Pentti työskenteli seitsemän vuoden ajan toisen palveluksessa ravintola-alalla ennen ryhtymistään yrittäjäksi.

– Tiukat pelisäännöt tehtiin heti aluksi, Pentti kertoo yrittäjyyden alusta. Kivistöt halusivat rajoittaa työn työajalle. Tuolloin pariskunnan kolme poikaakin olivat vielä aivan pieniä, nyt lapset ovat 10-, 13- ja 15-vuotiaita.

Perhe asuu Otalammella. Anette ja Pentti ovat kumpikin myös kotoisin samoilta kulmilta.

– Ihmiset on Otalammella ihania, Anette kehuu.

Pariskunta iloitseekin siitä, että paikalliset käyvät paljon Nesteellä.

– Viime syksynä valmistuneelle terassille tehdään tärskyjä. Se on tosi kiva, Kivistöt sanovat. Terassin idea olikin olla kotoisa olohuoneen jatke paikallisille.

Paikallisten lisäksi Siippoon Neste palvelee ohikulkevaa liikennettä. Vuodenaika, vuorokaudenaika ja jopa viikonpäivä vaikuttavat siihen, keitä huoltoasemalla käy. Viikonloppuisin myydään eväitä, myös pitsojen myynti painottuu viikonloppuihin. Arkisin menee enemmän sämpylöitä ja lounaita.

Töitä huoltoasemalla tehdään kahdessa vuorossa. Työntekijöitä on tällä hetkellä seitsemän vakituista ja muutama koulun ohella työskentelevä nuori.

– Henkilökunta osaa auttaa tankkaamisessa, tarkastaa renkaanpaineet ja nesteet ja auttaa pienissä ongelmissa, Anette kertoo.

Siippoon Nesteen mottona onkin olla hyvän asiakaspalvelun huoltoasema.

– Asiakaspalvelu on vähän katoava luonnonvara. Me pyrimme potkimaan toiseen suuntaan, Pentti Kivistö sanoo. – Toiminta on muuttunut vuosien aikana, mutta asiakaspalvelu pysyy.

Palvelut

Siippoon Nesteellä on asiakaspaikkoja 28 ja terassilla saman verran lisää kesäisin.

Lounaskahvila, josta saa arkisin lounasta ja arkiaamuisin puuroa. Erityisesti vitriinituotteisiin on panostettu viimeisen parin vuoden aikana ja esimerkiksi sämpylät paistetaan joka aamu itse aihioista.

Kotipizza-ravintola.

Myynnissä mm. elintarvikkeita ja Nesteen öljyjä ja jäähdytinnesteitä.

Asiamiesposti 1990-luvun alusta saakka. Myös Veikkauksen piste.

Autonpesuhalli ja perävaunujen vuokraus ovat Vaunushop.fi-yrityksen palveluita, mutta hoituvat huoltoaseman kassan kautta. Vaunushop.fi on kevytperäkärryjen varaosien, huoltojen ja uusien Majava-peräkärryjen erikoisliike.

Siippoon Neste on avoinna talvikaudella arkisin klo 5-20, lauantaisin klo 7-20 ja sunnuntaisin klo 8-20. Kesällä huoltoasema on avoinna kello 21 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Juurakkotien kiinteistöstä tehtiin Vihdin kunnalle 210 000 euron tarjous – vuokralaisille esitetään tarjottavaksi puolen vuoden pituinen vuokrasuoja
 2. Kasvomaskien jakamista vähävaraisille valmistellaan Vihdissä ja Karkkilassa
 3. ”Kivilouhimo ja -murskaamohanke uhkaa kallioylänköä ja asumista” – lähes 650 on allekirjoittanut vetoomuksen Kahvimaan suojelemiseksi
 4. Vihdin suurimmassa koulukeskuksessa syyslukukauden aloitti 778 oppilasta – "Tämä on iso hetki meille kaikille"
 5. Juuri nyt: Kysyntä on kasvanut voimakkaasti – vihtiläisen Globe Hopen yrittäjä Seija Lukkala moninkertaisti suojamaskituotannon
 6. Hevonen pelastettiin mutaojasta Vihdissä – aasi herätti tallinomistajan huomion
 7. Pääkirjoitus: Koronakuri heti takaisin
 8. Tukesilta 7 faktaa maskinostoon: Mieti ensin, mihin käyttöön olet maskia hankkimassa
 9. Vihdin koulukuljetuksissa saatetaan pian tarvita lapsille 2 000 suojamaskia päivittäin – huomisesta koulustartista jaetaan infoa koteihin tänään
 10. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 11. Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola julkisti talouden laajan tasapainottamisohjelman – lakkautuslistalla ovat muun muassa Vanjärven päiväkoti, Vihtijärven koulu ja kirjastoauto
 12. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 13. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 14. Tarjolla on ainakin musiikkia ja kakkukahvit – Senioritalon avajaiset pidetään Nummelassa perjantaina
 15. "Koronapandemia on lisännyt avun tarvetta" – Veteraanikeräys järjestetään Vihdissä tiistai-iltana hypermarkettien edustalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.