Nuori, tartu tietoon! – Jatkokoulutusmessut on tarkoitettu yhdeksäsluokkalaisille, heidän huoltajilleen ja kaikille koulutusasioista kiinnostuneille

Opinto-ohjaajat Tuula Hapulahti, Teija Holappa, Maiju Väli-Klemelä, Sanna Siirola, Airi Sundvall-Huhtinen ja Sari Marttila-Ojala kutsuvat nuoria huoltajineen jatkokoulutusmessuille. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– Moni nuori miettii, mikä on se oma ala, Vihdin yhteiskoulun opinto-ohjaaja Sari Marttila-Ojala sanoo.

Nyt mietintään voi saada apua jatkokoulutusmessuilta, jotka järjestetään torstai-iltana 21. marraskuuta.

Tapahtuma on tarkoitettu Kuoppanummen, Nummelanharjun, Otalammen ja Vihdin yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaisille ja heidän huoltajilleen – mutta myös kaikille muille koulutusasioista kiinnostuneille.

Ilta alkaa yhteisellä infotilaisuudella lukion auditoriossa. Infossa kerrotaan kevään yhteishausta, joka alkaa 18.2. ja jatkuu 10.3. saakka. Lisäksi luvassa on lyhyet yleisesittelyt sekä ammatillisesta että lukiokoulutuksesta.

– Kerromme myös kaksoistutkinnosta. Haluamme korostaa sitä, että sekin on yksi mahdollisuus, sanoo Luksian opinto-ohjaaja Tuula Hapulahti

Toisen asteen oppilaitokset ja muut nuorten maailmaan liittyvät toimijat esittelevät toimintaansa koko illan ajan omilla esittelypisteillään ruokalassa ja aulassa.

Lisäksi tapahtumassa on yrittäjiä kertomassa omasta opintopolustaan: jututtaa voi Vihdin lukion ja kauppakorkeakoulun käynyttä Hiisi Homesin Niklas Erikssonia sekä Luksian perustutkinnon ja ammattikorkeakoulun suorittanutta Congridin Matti Huuskoa Mukaan on lupautunut myös Autoalan Keskusliiton johtaja Jouko Sohlberg, joka kertoo omasta alastaan.

Jatkokoulutusmessut ovat jo perinne: kaikkien Vihdin yläkoulujen yhteinen tapahtuma järjestettiin kolmena vuonna Luksiassa ja nyt tapahtuma on toista kertaa Nummelanharjun koulun ja Vihdin lukion tiloissa.

Opot sanovat, että tällä tavalla toisen asteen koulutuksen esittelijät tavoittavat kerralla Vihdin koko ikäluokan. Ysiluokkalaisia on tänä vuonna Vihdissä vajaa 400. Suurin osa vihtiläisnuorista valitsee perinteisesti Luksian tai Vihdin lukion.

Opot painottavat, että vanhempien osallistuminen messuille on tärkeätä. Tilaisuus on osa yhteishaun edellyttämää huoltajien kuulemista. Se on myös hyvä hetki huoltajien päivittää tietojaan opintopaikoista ja hakemisesta.

– Messujen tarkoitus on, että keskustelu kotonakin leimahtaisi, Otalammen koulun opinto-ohjaaja Airi Sundvall-Huhtinen sanookin.

Ilta on hyödyllinen, vaikka nuori olisi jo valinnut koulutuspaikkansa. Nummelanharjun opo Sanna Siirola sanoo, että messut ovat helppo tapa saada kerralla paljon tietoa ja hyvä tilaisuus päästä esittämään täsmentäviä kysymyksiä. Samalla pääsee tutustumaan oppilaitoksen väkeen.

– Tässä me ollaan tavattavissa, tutorit ja opot, Vihdin lukion opinto-ohjaaja Maiju Väli-Klemelä kutsuu.

– Nyt on se hetki, kun tietoon on tartuttava, Sundvall-Huhtinen muistuttaa. – Kysyminen ei ole huono juttu. Ohjausta kyllä saa.

Jatkokoulutusmessut

Jatkokoulutusmessut torstaina 21. marraskuuta kello 18-20.

Messut järjestetään toista kertaa Nummelanharjun koulun ja Vihdin lukion tiloissa (Hiidenvedentie 3, Nummela).

Puffettia pitää Otalammen koulun 9F-luokka, joka kerää rahaa leirikoulua varten. Kannattaa varata käteistä rahaa mukaan.

Aluksi auditoriossa 45 minuutin mittainen infotilaisuus, jossa yhteishakuinfo ja ammatillisen ja lukiokoulutuksen yleisesittelyt.

Esittelypisteillä koko illan ajan edustajat mm. Omniasta, Keudasta, Hyriasta, Kisakalliosta, eri lukioista, Oppisopimustoimistosta, Vihdin nuorisopalveluilta ja etsivä nuorisotyö Vimmasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Juuri nyt: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 3. Vihtiläisen Theodor Koskenniemen olympiakullasta 100 vuotta – ennätysmäärä juoksi kilpaa Jokikunnalla
 4. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 5. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 6. Poliisin pysäyttämä ’’varas’’ olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 7. Vapaaehtoiset turvaavat jälleen lasten kouluteitä Vihdissäkin
 8. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 9. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 10. Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa
 11. Pääkirjoitus: Edullisin voi olla kallein
 12. Nummelan Palloseura etenee tasaisesti sarjan kärjen tuntumassa – NuPS voitti vieraskentällä Herttoniemen Toverit
 13. ”Mustikat ovat kypsiä, ihanan isoja ja niin makeita” – Kauppa käy sosiaalisessa mediassa
 14. Pakollisten ajo- ja teoriatuntien vähentäminen heikensi tasoa – ajokokeeseen mennään entistä heppoisemmin taidoin
 15. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.