Uusi ilma-aserata Kirkkoniemen koululla on ollut piristysruiske – Vihdin Ampumaseura on 60-vuotias

Taisto Rättö (oik.) ja Timo Aaltonen olivat tyytyväisiä kun Puistolan sali täyttyi juhlavieraista. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Vihdin Ampumaseuran 60-vuotista toimintaa juhlittiin viime viikon lauantaina pikkujoulujuhlassa kirkonkylän Puistolassa, joka täyttyi ääriään myöten leppoisaan illanviettoon.

Juhlaväen Puistolan salin ovella tervetulleeksi kätellyt Ari Vaajoki muistutti avaussanoissaan, että juhlassa on mukana rouva, joka on pitänyt Vihdin Ampumaseuran kurissa ja nuhteessa jo 40 vuoden ajan.

– Ritva Väre on nimittäin hoitanut seuran kirjanpidon kaikki nämä vuosikymmenet, Vaajoki kertoi tyytyväisenä.

Ampumaseuran pitkäaikainen puheenjohtaja Taisto Rättö kiitti jäseniä ja lukuisia yhteistyökumppaneita kuluneesta kaudesta – ja kuluneesta vuosikymmenestä.

Seuran toiminta alkaa vuosittain perinteisen riistapolkukilpailun järjestämisellä.

Taisto Rätön mukaan riistapolun onnistuminen on hyvin tärkeä seuran taloudelle.

– Yhteistyökumppanien tuella saamme hankittua hyvät ja arvokkaat palkinnot. Tämän ansiosta VihA:n riistapolku on aina odotettu ja suoritusmääriltään vuosittain paras. Suorituksia on ollut viidensadan kahden puolen.

Vihdin Ampumaseuran riistapolku on järjestetty jo 25 kertaa Mäntsälän Ampumaurheilukeskuksessa.

– Yhteistyö Mäntsälän Kennel- ja Metsästysseuran kanssa on sujunut oikein hyvin, puheenjohtaja kiitti.

Seuraava tapahtuma on VihA Trap, joka on järjestetty MKMS:n radalla huhtikuun lopulla jo 24 kertaa. Kilpailu on kauden avaus vuosittain.

Rättö kertoi, että ilma-aseammunta on kuulunut seuran perustamisesta lähtien olennaisesti haulikkolajien rinnalla seuran toimintaan.

– Reilut kuusi vuotta sitten hallitus päätti panostaa ilma- aseammuntaan ja etenkin nuoriin ammunnan harrastajiin. Tässä olemme onnistuneet erittäin hyvin, Rättö kertoi.

Seuran nuoret, 8-14 -vuotiaat tytöt ja pojat, ovat harjoitelleet ahkerasti ja kilpailleet myös menestyksekkäästi. Nämä sarjat päättyvät Kultahippufinaaliin, joka vastaa SM-kilpailua.

Taisto Rättö iloitsi menestyksestä.

– Vuonna 2012 voitti IT10-sarjassa ampunut Jere Lehtinen, tulos oli täydet 200 pistettä.

– Seuran ykkösampuja on Tuulevi Suomus Hän on Ampumaliiton tehoryhmän valmennuksessa. Hänen myötään tuli seuran lajivalikoimaan pienoiskivääri. Tämän lajin asentokilpailussa Tuulevi voitti kesällä SM-pronssia, puheenjohtaja kertoi.

Kulunut kesä oli Vihdin Ampumaseurassa kovin kiireinen. Vihdin Yhteiskoulun vanhojen osien purkamisen takia seura joutui etsimään uudet tilat ilma-aseradalle.

– Tilat löytyivät Vihdin kunnan ja kunnanjohtaja Erkki Eerolan myötävaikutuksella tyhjilleen jääneestä Kirkkoniemen koulun luolastosta.

– Nämä tilat ovat seuran 60-vuotisen historian parhaimmat ja tästä kiitokset Vihdin kunnalle. Avajaiset pidettiin syyskuun 10. päivä. Tapahtuma oli menestyksekäs ja piristysruiske seuran toiminnalle, Rättö kiitti.

Tilat vaativat remontoinnin ja uusien ratalaitteiden asennuksen. Radalle rakennettiin seitsemän ampumapaikkaa, joista kolmessa on elektroniset taulut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Juurakkotien kiinteistöstä tehtiin Vihdin kunnalle 210 000 euron tarjous – vuokralaisille esitetään tarjottavaksi puolen vuoden pituinen vuokrasuoja
 2. Kasvomaskien jakamista vähävaraisille valmistellaan Vihdissä ja Karkkilassa
 3. ”Kivilouhimo ja -murskaamohanke uhkaa kallioylänköä ja asumista” – lähes 650 on allekirjoittanut vetoomuksen Kahvimaan suojelemiseksi
 4. Vihdin suurimmassa koulukeskuksessa syyslukukauden aloitti 778 oppilasta – "Tämä on iso hetki meille kaikille"
 5. Juuri nyt: Kysyntä on kasvanut voimakkaasti – vihtiläisen Globe Hopen yrittäjä Seija Lukkala moninkertaisti suojamaskituotannon
 6. Pääkirjoitus: Koronakuri heti takaisin
 7. Tukesilta 7 faktaa maskinostoon: Mieti ensin, mihin käyttöön olet maskia hankkimassa
 8. Hevonen pelastettiin mutaojasta Vihdissä – aasi herätti tallinomistajan huomion
 9. Vihdin koulukuljetuksissa saatetaan pian tarvita lapsille 2 000 suojamaskia päivittäin – huomisesta koulustartista jaetaan infoa koteihin tänään
 10. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 11. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 12. Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola julkisti talouden laajan tasapainottamisohjelman – lakkautuslistalla ovat muun muassa Vanjärven päiväkoti, Vihtijärven koulu ja kirjastoauto
 13. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 14. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 15. Tarjolla on ainakin musiikkia ja kakkukahvit – Senioritalon avajaiset pidetään Nummelassa perjantaina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.