Pehmeää pullaa ja rapeaa kanaa – Vihdin kirkonkylässä avautui uusi kahvila-ravintola

Kenan ja Meltem Gürkan pyörittävät uutta kahvila-ravintolaa. Meltem Gürkan kertoo pitävänsä erityisesti pullien leipomisesta. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– Tuntuu hyvältä, tämä on minun unelmani, Meltem Gürkan sanoo. Hän on haaveillut jo vuosia omasta kahvilasta ja nyt haave on toteutunut.

Hän toimii yrittäjänä Cafe Elegant - Chitir Chicken -ravintolassa kirkonkylässä.

Chitir Chicken on kansainvälinen franchising-ketju. Ketjun ensimmäinen Suomessa sijaitseva ravintola avautui elokuussa Turkuun, kauppakeskus Skanssiin.

Vihdin kirkonkylän Chitir Chicken on ketjun toinen ravintola Suomessa. Kirkonkylän ravintolan avajaisia vietettiin viikko sitten sunnuntaina 3. marraskuuta.

Ketjun mukaisesti uuden ravintolan ruokalistalta löytyvät rapeat kana-, kebab-, hampurilais- ja falafel-annokset sekä salaatit. Kahvilan valikoimiin kuuluvat myös pastat ja pitsat sekä kahvilaherkut.

– Pidän jälkiruokien ja leivosten tekemisestä. Tykkään leipoa pullia, pikkuleipiä, sämpylöitä, kakkuja ja kääretorttuja, Meltem Gürkan sanoo.

Hän valmistuu ensi vuonna hotelli- ja cateringalan kokiksi Luksiasta. Opinnot ovat alkaneet kaksi vuotta sitten, joten nyt ne ovat jo loppusuoralla. Gürkan kertoo opiskelun antaneen hänelle paljon tietoa pöytien kattamisesta, tarjoilusta, kassatyöskentelystä ja yrittämisestä.

– Luksiassa opin ymmärtämään suomalaisten makutottumuksia, Gürkan lisää.

– Suomessa arvostetaan koulutusta ja ammattitutkintoja, Gürkan toteaa.

Hän kertoo työskennelleensä aikaisemmin Itävallassa hotellissa kokin työparina. Suomessa hän on asunut nyt kymmenen vuotta, vuodesta 2009 saakka.

Ravintolan huoneistossa on ollut useita ravintolayrittäjiä viime vuosien aikana. Nyt tiloissa on tehty täydellinen remontti Meltem Gürkanin ja hänen ravintolassa niin ikään työskentelevän puolisonsa Kenan Gürkanin ajatuksen mukaiseksi. Pöydät ovat raikkaan valkoiset, tuolit tyylikkäät ja mukavat. Jokaisessa pöydässä on lasit ja servietit kauniisti katettuna.

Ravintolassa on erillinen kokoustila, joka on vuokrattavissa. Omana huoneenaan on lapsille leikkitila.

Meltem Gürkan sanookin, että kahvila-ravintola on tehty perheitä varten.

– Tässä ravaintolassa on hyvä tunnelma, sanoo tilan omistava Erdogan Gürkan Hän myös edustaa Chitir Chicken Finlandia ja kertoo etsivänsä parhaillaan uusia tiloja ketjun ravintoloille eri puolilta Etelä-Suomea.

– Jos haluat franchising-yrittäjäksi, tervetuloa! Kanssamme on helppo aloittaa, Erdogan Gürkan vinkkaa.

Ravintola

Chitir Chicken ja Cafe Elegant -ravintola sijaitsee kirkonkylän linja-autolaitureiden tuntumassa osoitteessa Helsingintie 26.

Ravintola on avoinna arkisin klo 10-20, lauantaisin klo 11-21 ja sunnuntaisin klo 12-20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Puheluita tulee runsaasti – Koronapuhelimet päivystävät viikonloppuna kello 14 saakka
 2. Kari Pitkänen Länsi-Uudenmaan Asuntovälityksen toimitusjohtajaksi
 3. ”Tiukan ottelun jälkeen riemulla ei ollut rajoja” – NuPSin tyttöjoukkue voitti Hesa Cupissa ikäluokkansa eliittisarjan
 4. Pikkuisia kissoja silitellen – Kotieläintilat ovat lapsiperheiden suosiossa
 5. "Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Tuumittua: Dekkarivinkkejä heinäkuuhun
 8. Pääkirjoitus: Vuosikymmenten urakka jatkuu
 9. Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman
 10. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 11. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 12. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 13. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 14. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 15. "Kisasta jäi kiva fiilis itselle" – Tiia Manninen kilpaili Miss Plus Size -finaalissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.