Pehmeää pullaa ja rapeaa kanaa – Vihdin kirkonkylässä avautui uusi kahvila-ravintola

Kenan ja Meltem Gürkan pyörittävät uutta kahvila-ravintolaa. Meltem Gürkan kertoo pitävänsä erityisesti pullien leipomisesta. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– Tuntuu hyvältä, tämä on minun unelmani, Meltem Gürkan sanoo. Hän on haaveillut jo vuosia omasta kahvilasta ja nyt haave on toteutunut.

Hän toimii yrittäjänä Cafe Elegant - Chitir Chicken -ravintolassa kirkonkylässä.

Chitir Chicken on kansainvälinen franchising-ketju. Ketjun ensimmäinen Suomessa sijaitseva ravintola avautui elokuussa Turkuun, kauppakeskus Skanssiin.

Vihdin kirkonkylän Chitir Chicken on ketjun toinen ravintola Suomessa. Kirkonkylän ravintolan avajaisia vietettiin viikko sitten sunnuntaina 3. marraskuuta.

Ketjun mukaisesti uuden ravintolan ruokalistalta löytyvät rapeat kana-, kebab-, hampurilais- ja falafel-annokset sekä salaatit. Kahvilan valikoimiin kuuluvat myös pastat ja pitsat sekä kahvilaherkut.

– Pidän jälkiruokien ja leivosten tekemisestä. Tykkään leipoa pullia, pikkuleipiä, sämpylöitä, kakkuja ja kääretorttuja, Meltem Gürkan sanoo.

Hän valmistuu ensi vuonna hotelli- ja cateringalan kokiksi Luksiasta. Opinnot ovat alkaneet kaksi vuotta sitten, joten nyt ne ovat jo loppusuoralla. Gürkan kertoo opiskelun antaneen hänelle paljon tietoa pöytien kattamisesta, tarjoilusta, kassatyöskentelystä ja yrittämisestä.

– Luksiassa opin ymmärtämään suomalaisten makutottumuksia, Gürkan lisää.

– Suomessa arvostetaan koulutusta ja ammattitutkintoja, Gürkan toteaa.

Hän kertoo työskennelleensä aikaisemmin Itävallassa hotellissa kokin työparina. Suomessa hän on asunut nyt kymmenen vuotta, vuodesta 2009 saakka.

Ravintolan huoneistossa on ollut useita ravintolayrittäjiä viime vuosien aikana. Nyt tiloissa on tehty täydellinen remontti Meltem Gürkanin ja hänen ravintolassa niin ikään työskentelevän puolisonsa Kenan Gürkanin ajatuksen mukaiseksi. Pöydät ovat raikkaan valkoiset, tuolit tyylikkäät ja mukavat. Jokaisessa pöydässä on lasit ja servietit kauniisti katettuna.

Ravintolassa on erillinen kokoustila, joka on vuokrattavissa. Omana huoneenaan on lapsille leikkitila.

Meltem Gürkan sanookin, että kahvila-ravintola on tehty perheitä varten.

– Tässä ravaintolassa on hyvä tunnelma, sanoo tilan omistava Erdogan Gürkan Hän myös edustaa Chitir Chicken Finlandia ja kertoo etsivänsä parhaillaan uusia tiloja ketjun ravintoloille eri puolilta Etelä-Suomea.

– Jos haluat franchising-yrittäjäksi, tervetuloa! Kanssamme on helppo aloittaa, Erdogan Gürkan vinkkaa.

Ravintola

Chitir Chicken ja Cafe Elegant -ravintola sijaitsee kirkonkylän linja-autolaitureiden tuntumassa osoitteessa Helsingintie 26.

Ravintola on avoinna arkisin klo 10-20, lauantaisin klo 11-21 ja sunnuntaisin klo 12-20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kahvia ja tuolijumppaa – ViaDia Senioritalo avautui maanantaina
 2. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 3. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 4. "Haluamme painottaa varovaisuutta kontakteissa" – Epidemiatilanne ennallaan Karviaisen alueella
 5. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 6. Intiimiä keikkatunnelmaa: Elina Valkea esiintyy Vihti Livessä
 7. TUUMITTUA: Älä piilottele ”huonojakaan” ideoita
 8. Sydämellä työtänsä tehnyt musiikin vihtiläinen moniottelija Martti Kilpeläinen on poissa
 9. PÄÄKIRJOITUS: Työllisyyden synkkä kevät
 10. Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Vihdin Menestyjien puistoon
 11. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna
 12. Kotimainen kilpagolfkausi starttaa Vihdistä – Hill Side Golfin osakilpailua seurataan suorana ensi viikonloppuna
 13. Raidejokerin tuplaraidetta valettu paikoilleen reilut 500 metriä, rakentaminen aikataulussaan – "Negatiivistakin palautetta tulee, mutta pääasiassa kaupunkilaiset ovat ottaneet rakentamisen hyvin vastaan"
 14. Uuden K-Market Hiidenrannan kauppiaiksi Antti ja Niina Raiski
 15. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.