40 kertaa onnea Vihdin Uutisille

Pajuniityn esikoululaiset Mea Saarinen, Samuel Nåhls, Kristian Kusnetsov, Minja Mursu ja Alisa Myyry tietävät, miten syntymäpäiviä juhlitaan. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Pajuniityn päiväkodin Haukkalinna-ryhmän esikoululaisia mietityttää. Mitä lehtiä he tietävät? No, Aku Ankan, mainoslehdet ja Joulupukin lehden.

Kristian Kusnetsov kertoo lukevansa Aku Ankkaa – ja osaavansa myös puhua sekä aku ankka- että mikki hiiri -kieltä. Hän antaa näytteet molemmista. Muita naurattaa.

– Mä tiedän yhden lehden, jossa on sänkyjä, Minja Mursu kertoo.

Kun lapsille luettelee erilaisia lehtiä, he tunnistavat kyllä nimiä: esimerkiksi TopModel- ja Ryhmä Hau -lehdet ovat tuttuja. Omien vanhempien on myös nähty lukevan lehtiä.

Itse lapset kertovat lukevansa kirjoja. Eskarin kanssa onkin tehty retkiä pääkirjastoon, josta on saanut valita lainattavaa päiväkodille.

– Tavallisia, kovakantisia kirjoja, Minja selvittää. Hän nimeää suosikeikseen Barbie-kirjat ja tieteilijäkirjat. Samuel Nåhls pitää Tatu ja Patu -sarjasta ja Mea Saarinen Pipsa Possu -kirjoista. Alisa Myyryn suosikki on Frozen-kirja, jota hän kertoo äidin lukevan iltasaduksi.

– Mun suosikki on Aku Ankka, toteaa Kristian.

Kirjastokäyntien lisäksi eskarilaiset ovat tehneet retkiä muuallekin lähiympäristöön kuten Nummelanharjulle ja kosteikolle. Eskarissa opetellaan myös kirjaimia, ulkoillaan ja askarrellaan. Leikitään legoilla, tehdään palapelejä, rakennellaan palikoista. Leikitään poliisileikkejä ja pelataan korttipelejä.

– Tehdään eskaritehtäviä, Alisa muistuttaa.

Haukkalinnan ryhmässä on 19 esikoululaista. Kaikkiaan Pajuniityn päiväkodissa on vajaa 50 esikouluikäistä lasta; eskari-ikäisille on kolme ryhmää.

Vihdin Uutiset täyttää 40 vuotta. Eskariviisikon mielestä 40-vuotias kuulostaa vanhalta, hassulta ja älyttömältäkin.

– Me ollaan kaikki kuusi vuotta, Samuel toteaa. Siihen menee vielä pitkä aika ennen kuin eskarilaiset itse täyttävät 40 vuotta – niin pitkä aika, ettei sitä oikein osaa laskeakaan.

Kuusivuotissynttäreitä Haukkalinnan ryhmässä on vielä luvassa niin marras- kuin joulukuussakin. Synttärisankareita juhlitaan kutakin vuorollaan. Päivänsankarille lauletaan suomeksi ja englanniksi, ja ryhmässä hänelle askarrellaan kortti. Kakkukin on, mutta se ei ole syötävä.

– Silloin voi tarjota herkkua, Mea kuitenkin muistaa.

Kuinka monta vuotta täyttää – yhtä monta kertaa ryhmä toivottaa onnea. Vihdin Uutisille saisi onnea toivottaakin tosi monta kertaa.

– Onnea, onnea, onnea, onnea, onnea, lapset aloittavat. Sormia nousee pystyyn samassa tahdissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kahvia ja tuolijumppaa – ViaDia Senioritalo avautui maanantaina
 2. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 3. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 4. "Haluamme painottaa varovaisuutta kontakteissa" – Epidemiatilanne ennallaan Karviaisen alueella
 5. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 6. Intiimiä keikkatunnelmaa: Elina Valkea esiintyy Vihti Livessä
 7. TUUMITTUA: Älä piilottele ”huonojakaan” ideoita
 8. Sydämellä työtänsä tehnyt musiikin vihtiläinen moniottelija Martti Kilpeläinen on poissa
 9. PÄÄKIRJOITUS: Työllisyyden synkkä kevät
 10. Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Vihdin Menestyjien puistoon
 11. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna
 12. Kotimainen kilpagolfkausi starttaa Vihdistä – Hill Side Golfin osakilpailua seurataan suorana ensi viikonloppuna
 13. Uuden K-Market Hiidenrannan kauppiaiksi Antti ja Niina Raiski
 14. Raidejokerin tuplaraidetta valettu paikoilleen reilut 500 metriä, rakentaminen aikataulussaan – "Negatiivistakin palautetta tulee, mutta pääasiassa kaupunkilaiset ovat ottaneet rakentamisen hyvin vastaan"
 15. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.