Tuletko toimeen, kun palkasta leikkautuu 40 prosenttia? – Kannattaa miettiä 30 minuuttia joka viides vuosi, neuvoo eläkepomo

Veritaksen toimitusjohtaja Carl Pettersson toimi aiemmin Aktiassa muun muassa Itä-Uudenmaan aluejohtajana. Jyrki Hämäläinen

Jyrki Hämäläinen

Jokaisen palkansaajan tulisi olla kiinnostunut tulevasta eläkkeestään muulloinkin kuin vähän ennen eläkkeelle jäämistään, eläkevakuuttaja Veritaksen toimitusjohtaja Carl Pettersson korostaa.

Moni lähtee siitä, että pääsee työelämän jälkeen täydelle eläkkeelle, joka on noin 60 prosenttia nettopalkasta. Mutta pärjääkö sillä, riippuu esimerkiksi jäljellä olevista lainamenoista ja kulutustavoista.

– On liian myöhäistä, jos tätä alkaa miettiä kolme vuotta ennen eläköitymistä. Mutta jos sen tekee 20 vuotta aikaisemmin, tilanteeseen voi vielä vaikuttaa omilla päätöksillä. Ei näitä tarvitse koko ajan miettiä, puoli tuntia joka viides vuosi riittää, Pettersson sanoo Uusimaan-haastattelussa.

Apuna voi käyttää netistä löytyviä eläkelaskureita.

Petterssonin mukaan on myös tärkeää, että työeläkeyhtiöt aidosti kantavat huolta vakuuttamiensa ihmisten työkyvystä, jotta ennenaikaisilta ja odottamattomilta työelämästä poistumisilta vältytään.

Veritas on Suomen neljästä työeläkevakuutusyhtiöstä selvästi pienin, mutta sekin hallinnoi noin 3,7 miljardin euron eläkesijoitusvaroja.

Veritas on päättänyt keskittyä entistä selkeämmin pk-yritysten ja pienyrittäjien YEL-vakuutuksiin. Strategia tuottaa jo tulosta, sillä YEL-vakuutusten nettokanta on kasvanut tänä vuonna kahdeksan prosenttia.

Veritas on saanut sijoituksilleen tammi–syyskuussa 6,6 prosentin tuoton, mikä ei ole nollakorkoympäristössä lainkaan huonosti.

– Olemme olleet sijoitusmarkkinoilla nyt hieman aiempaa varovaisempia. Näemme, että jonkinlainen korjausliike on ilmassa. Osake- ja korkomarkkinoilla on tulevaisuudesta erilainen näkemys. Jompi kumpi on väärässä, Carl Pettersson sanoo Uusimaalle.

Pettersonin haastattelun julkaisi ensin Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 3. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 4. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 5. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 6. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 7. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 8. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 9. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 10. "Ikä ei ole este unelmien toteutukselle" – suomenhevosen selässä Hangosta kohti pohjoista
 11. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 12. ”Mustikat ovat kypsiä, ihanan isoja ja niin makeita” – Kauppa käy sosiaalisessa mediassa
 13. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 14. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 15. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.