Hiidenhölkkä on uudessa nousussa

Hiidenhölkän lähdössä kärkeen säntäsivät Jukka Salo (11), Eerika Lipsanen (26), Carl-Johan Wasström (33), Saara Nikander (110), Ivan Kalashnikov (8), Jukka Palo (124), Severi Salonen (140) ja Hannu Manninen. Jyrki Repola

Jyrki Repola

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Severi Salonen ja Karkkilan Poikien Jukka Salo nauttivat kymmenen kilometrin yhteislenkistä sunnuntaina Hiidenhölkässä Nummelassa.

Salo kiitti Salosta seurasta ja kääntyi toiselle kympin kierrokselle. Salonen kiri kympin ensimmäiseksi ajalla 36.30. Salo voitti puolimaratonin ajalla 1.16.53.

Vihdin Viestin ja Nummelan Tarmon 43:tta kertaa järjestämään tapahtumaan osallistui koleassa vesisateessa 131 reippailijaa. Kaksi vuotta sitten osanottajia oli 58 ja viime vuonna 100. Parhaimmillaan 1982 tapahtuma veti 412 liikkujaa.

– Hiidenhölkkä on lähtenyt uuteen nousuun. Aurinkoisella ilmalla olisi voinut olla vielä 30 enemmän. Haaveilemme, että joskus tulisi vielä 200 osanottajaa, innostui Tarmon kuntojaoston vetäjä Simo Havukorpi

Reitit kulkivat Nummelan pururadalla ja metsäpoluilla lentokentän ympärillä mäkisissä maastoissa. Lohjalainen Salonen voitti 18-vuotiaiden kympin päihittäen kaikki miehet.

Toiseksi nopein oli Vihdin Viestin hiihtäjä Jukka Palo

– En tiedä, oliko voittoni yllätys. Se riippuu siitä, keitä muita on mukana. Salon perässä oli hyvä juosta, eikä tarvinnut puurtaa yksin, Salonen kertoi.

– Juoksin täällä ensimmäisen kerran enkä tuntenut reittiä. Siksi en viitsinyt lähteä vetämään. Tämä oli enemmänkin hyvä harjoitus kuin kilpailu.

Salonen oli viime lukuvuoden vaihto-oppilaana Skotlannissa. Siellä hän juoksi 3000:n ja 5000 metrin ennätyksensä 9.17 ja 16.30. Puolimaratonilla toiseksi tuli IF Raseborgin Vilho Loukkalahti Lonkan murtumasta kuntoutunut Loukkalahti hävisi Salolle viisi minuuttia.

– Tavoitteeni on juosta ensi kesänä Kalevan kisoissa, Loukkalahti kertoi.

LUUn Saara Nikander voitti naisten kympin ajalla 40.50.

– Ajalla ei ole merkitystä. Se oli nousujohteinen juoksu. Loppumatka kulki hyvin, Nikander sanoi.

Jalkavammat ovat haitanneet Nikanderin juoksuharjoittelua. Tänä vuonna hän ei kilpaillut radalla lainkaan. Kaksi vuotta sitten lohjalainen voitti 10 000 metrin Suomen mestaruuden.

– Jalat ovat nyt hyvässä kunnossa, mutta juoksen vain 3-4 kertaa viikossa. Kahden viikon päästä on hiihtoleiri Levillä. Yritän pärjätä hiihdon SM-kisoissa.

Yhdistetyn olympiavoittaja nummelalainen Hannu Manninen voitti 40-vuotiaiden miesten kympin ajalla 40.02.

– Kovempi aika oli tavoitteena, mutta maaliin pääsy oli tänään hyvä saavutus. Ei vaan lähtenyt juoksu kulkemaan, Manninen harmitteli.Manninen voitti tänä vuonna Kalevan kierroksen hiihdon ja pyöräilyn sekä sijoittui hyvin myös luistelussa ja juoksussa. Suunnistuskin sujui siedettävästi, mutta kokonaisvoitto jäi haaveeksi, kun soutu jäi väliin.

– Harjoittelen enintään kymmenen tuntia viikossa. Ensi vuonna tavoitteeni on Tahkolla järjestettävä täysmatkan triathlon, kertoi Finnairin lentäjänä työskentelevä Manninen.

Hiidenhölkkä oli myös kahdeksanosaisen Vihdin Hölkkäkunkkusarjan viimeinen koitos.

Uusi kuningas on nummelalainen Eero Laukka (M60) ja kuningatar karjaalainen Elina Leskinen (N60).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 3. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 4. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 5. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 6. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 7. Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa
 8. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 9. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 10. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 11. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 12. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 13. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 14. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 15. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.