NuPS aloittaa tiiviin yhteistyön Stoke Cityn kanssa: kansainvälinen yhteistyösopimus on uraa uurtava molemmille seuroille

Pasi Viertola, Timo Värri, Adrian Hurst, Ray Spooner, Jan Nyberg, Nina Åberg, Adam Cookson, Simon Bradley ja Sam Vokes juhlivat yhteistyötä Stoken stadionilla. Stoke City

Nina Paloheimo

Nummelan Palloseura on tehnyt yhteistyösopimuksen englantilaisen jalkapallojätin Stoke Cityn kanssa.

Sopimus kattaa monipuolisen toiminnan seurojen välillä ja tiiviin yhteydenpidon vierailujen, leirien ja tietojen vaihdon muodossa. Sopimus on aluksi vuoden mittainen, mutta jatkuu toistaiseksi mikäli molemmat joukkueet näin tahtovat.

NuPSilla on ollut yhteistyötä englantilaisseuran kanssa jo aiemmin. Yhteistyön isä, syntyperäinen stokelainen, nykyinen vihtiläinen jalkapallomies Ray Spooner yhdisti seurat pari vuotta sitten. Stoken valmentajat ovat käyneet pitämässä leirejä Nummelassa, joista Stoke on kutsunut lupaavia pelaajia tutustumaan heidän Akatemiatoimintaan.

Yhteistyötä on pidetty antoisana ja neuvottelut työn laajentamisesta ja tiivistymisestä konkretisoitui sopimukseksi viime viikonloppuna Spoonerin jatkoavulla.

– Tämä on luonteva jatko yhteistyölle. Jaamme samat arvot ja toimintamme on tietyllä tasolla hyvin samankaltaista, kertoo NuPSin toiminnanjohtaja Nina Åberg.

Åberg kertoo, että sopimus on ainutlaatuinen. Yksi tärkeimmistä yhteenjohtaneista asioista oli se, että sopimus ja toiminta tapahtuu suoraan seurojen välillä, ei agentin tai erillisen valmennuspalveluita tuottavan yrityksen välillä.

– Me olemme osa suurta Stoke-perhettä ja he ovat samalla tapaa NuPS-perheen jäseniä. Sopimuksen teon yhteydessä meidät toivotti tervetulleeksi seuran edustusjoukkueen manageri Nathan Jones, tapasimme Stoken mestaruusliigaa pelaavan joukkueen valmentajineen, meidät toivotettiin tervetulleeksi 20 000 ihmisen edessä Stoke-Fulham -pelin tauolla. Meillä vierailevat valmentajat ovat Stoken Akatemian ammattivalmentajia. Kehitämme yhteistyötä yhdessä, Åberg luettelee.

NuPSin valmennuspäällikkö Jan Nyberg iloitsee toiminnan tiivistymisestä.

– Tämä antaa valmentajillemme uutta näkemystä valmentamiseen. Englantilainen tapa valmentaa poikkeaa meidän kulttuurista aika paljon. Sieltä löytyy paljon elementtejä, joista meille on paljon hyötyä.

Nyberg korostaa, ettei yhteistyön tarkoituksena ole, että nupsilaisille opetetaan uusi tapa valmentaa. Hän kertoo, ettei se ole kummankaan seuran tahto. Hyöty syntyy siitä, että Stoken ammattilaiset kertovat omasta tavastaan valmentaa ja valmentajat voivat poimia näkemästään hyödyllisiä oppeja omaan työhönsä.

– Englantilainen valmennustyyli on intensiivisempää. Valmentajat heittäytyvät harjoituksiin mukaan ihan eri tavalla. He ovat koko ajan läsnä, tsemppaamassa, ohjaamassa pelaajia yksilöllisesti, luomassa sykettä tekemiseen. Se näkyy myös harjoitusten tempossa ja siinä kuinka täysillä jokainen treenaa joka hetki. Heittäytyminen ei katso sarjatasoa tai kuinka ”iso pomo” on kyseessä. Se on hyvin sisällä siinä kulttuurissa, Nyberg kuvailee.

Valmennuspäällikkö kertoo, että vaikka itse harjoitukset ovat hyvin samankaltaisia maahan katsomatta löytyy valmennustavoista uudenlaisia muotoja ja ajattelutapoja suomalaisille.

NuPSin valmentajat pääsevät vierailemaan ensimmäistä kertaa Stokessa jo vuoden vaihteessa. Sen lisäksi Stoken ammattivalmentajat käyvät Suomessa leirien lisäksi pari kertaa vuodessa ja syventyvät tarvittaessa vaikka vain muutamaan joukkueeseen, joiden valmennuspäällikkö arvioi kulloinkin hyötyvän tuesta eniten.

Pelaajille yhteistyö luo uuden merkittävän mahdollisuuden. Stoken valmentajien intensiivivierailujen lisäksi pelaavat pääsevät harjoittelemaan myös Englantiin akatemiajoukkueen kanssa. He saavat vierailuilla yksilöllistä tukea ja kehitysmahdollisuuksia, joita ei ihan jokainen pelaaja Suomessa saa. Ehkä yhteistyö tuo pitkällä tähtäimellä joillekin yksilöille mahdollisuuden pelata suuren seuran väreissä.

Yhteistyö on molemmille joukkueilla kansainvälisellä tasolla ainutlaatuinen ja sen sisältöä kehitetään yhdessä pitkin vuotta. Nupsilaiset kiittelevät kuinka avoimia uusille ajatuksille ja ideoille Stoke oli heti alkuun. Molemmilla on kova tahtotila viedä kehitystä eteenpäin.

– Tämä on meille ainutlaatuinen mahdollisuus olla kehittämässä jotain aivan uutta kansainväliselläkin tasolla

– Miksei tästä yhteistyöstä voisi poikia vaikka tulevia Pukki-tarinoita lisää, Nyberg hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 3. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 4. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 5. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 6. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 7. Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa
 8. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 9. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 10. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 11. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 12. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 13. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 14. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 15. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.