Kunnon Miehet ovat pitäneet kimpassa huolta hyvinvoinnista jo 20 vuoden ajan – vakiintunut porukka Nummelan katukuvassa

- Liikunnan harrastaminen pitää yllä henkistä ja fyysistä jaksamista, jonka lisäksi lenkit ovat tärkeä sosiaalinen tapahtuma, Kimmo Joki (istumassa) ja Antti Karjalainen sanovat. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Tiivis yhteisöllisyys ja loistava yhteishenki. Muun muassa näillä sanoilla Kunnon Miehet -liikuntaporukassa liikkuva Klaus Sundbäck kuvailee ryhmän positiivisia puolia.

– Olen ollut Kunnon Miehissä mukana vajaa kymmenen vuotta. Yhdessä liikkuminen tuo hyvää mieltä ja samalla oma kunto pysyy kuosissa. Ryhmän yhteisöllisyys näkyy esimerkiksi vapaaehtoistyössä, jota porukalla tehdään.

– Kunnon Miehet käyvät ulkoiluttamassa Kaarikeskuksen vanhuksia muutaman kerran kuussa ja ovat mukana auttamassa paikallisissa tapahtumissa kuten Hiidenhölkässä ja seurakunnan puurojuhlassa.

Kunnon Miehet ovat liikkuneet yhdessä jo 20 vuotta. Tämän kunniaksi he kokoontuivat syömään yhdessä ja vaihtamaan kuulumisia ravintolaan.

Säännöllisten yhteisten kävelylenkkien isäksi tunnustautuva Antti Karjalainen muistelee alkumetreillä lenkkeihin osallistuneen viitisen miestä.

– Aika nopeasti porukka kasvoi ja keltaisia huomioliivejä sai hankkia lisää. Muistan, että ostin ensin 15 liiviä ja pian sen jälkeen kymmenen lisää, Karjalainen kertoo hymyillen.

Tällä hetkellä Kunnon Miehissä liikkuu viikoittain yhdessä vajaa parikymmentä miestä.

Kyseessä on vapaamuotoinen porukka, ei rekisteröity seura tai yhdistys. Toiminnassa ei ole jäsenmaksuja eikä osallistumispakkoa.

– Mukaan pääsee jokainen eläkkeellä oleva yli 60-vuotias mies. Voi tulla katsomaan, josko viihtyisi tässä porukassa, Karjalainen kertoo.

– Pelisäännöt tietävät kaikki; täällä ei puhuta politiikasta eikä uskonnosta.

Lenkit aloitetaan joka viikko samasta paikasta: Vihdin pääkirjaston pihasta Nummelasta keskiviikkoisin kello 10. Kävelylenkkien lisäksi miehet käyvät yhdessä kuntosalilla, pelaavat sulkapalloa ja heittävät frisbeegolfia.

– Tänään lenkillä oli yhdeksän miestä. Kävelimme kahdeksan kilometriä lentokentän tuntumassa. Yleensä lenkillä on 5-15 miestä, Kimmo Joki sanoo.

– Melko vähän porukka on vuosien aikana vaihtunut. Viihdytään niin hyvin yhdessä. Piikittely on aina lainassa, jos sellaista esiintyy, se palaa aina takaisin lähettäjälleen, Joki ja Karjalainen sanovat naureskellen.

”Omituisten olympialaisten” perinnettä yritetään Karjalaisen mukaan tällä hetkellä elvyttää.

– Katsotaan mitä nuorempi polvi nyt keksii. Olympialaiset ovat olleet osoitus vahvasta yhteishengestä ja niissä on aina ollut kaikilla hauskaa. Toivottavasti tämä perinne jatkuu.

Jalkapallon maajoukkueessa nuorena miehenä pelannut Semi Nuoranen toteaa kuntoilusta ”tulevan aina hyvä mieli”.

– Liikunnan hyödyt ovat kiistattomia ja yhdessä liikkumisen edut ylivoimaisia, hän hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.