Sanni Liljeströmin ja Iina-Riikka Kokkosen lopputyö Liikunta mielessä palkittiin Vihdin Vuoden Mielenterveysteko-palkinnolla

– Saamamme palautteen perusteella mielenterveys kosketti myös tapahtumaamme osallistuneita, totesivat Sanni Liljeström (vas.) ja Iina-Riikka Kokkonen. Vihdin Mielenterveysseura

toimitus

Vihdin Mielenterveysseura palkitsee maailman mielenterveyspäivänä 10.10. Vuoden Mielenterveysteko -tunnustuksella ennaltaehkäisevästä mielenterveystyöstä jonkin vihtiläisen tahon.

Tänä vuonna palkinnon sai kaksi tradenomiopiskelijaa, Sanni Liljeström (27) ja Iina-Riikka Kokkonen (27).

He järjestivät toiminnallisen opinnäytetyön Liikunta mielessä Ilona Liikunnassa Nummelassa viime keväänä ja lahjoittivat tapahtuma tuoton Vihdin Mielenterveysseuralle.

Tapahtuman aiheena oli liikunnan tärkeys mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyssä.

Kaikkiaan 15 paikallista hyvinvointiyrittäjää oli tapahtuman yhteyteen rakennetuilla messuilla esittelemässä tuotteitaan ja palveluitaan.

Jumpat olivat täynnä ja luentosalit täyttyivät viimeisiä penkkejä myöten. Tapahtuma kokosi lähes 200 osallistujaa. Moni tuli paikalle nimen omaan tukemaan mielenterveystyötä.

– Liikunnan merkitystä mielenterveyden edistäjänä ja ylläpitäjänä ei voi kyllin korostaa, totesi Vihdin Mielenterveysseuran hallituksen puheenjohtaja Mari Ahola-Aalto

– Liikunta nostaa mielialaa. Se saa olon tuntumaan reippaammalta ja energisemmältä. Ahdistuksen, tyytymättömyyden ja toivottomuuden tunteet vähenevät. Liikunta auttaa lievään masennukseen nopeasti.

Ajatukset siirtyvät Mari Ahola-Aallon mukaan tällöin ikävästä vellonnasta selvästi muualle, ympäröivään luontoon.

– Pienetkin liikuntakokemukset helpottavat oloa ja rakentavat itsetuntoa ja toiveikkuutta. Keskimäärin 10 minuuttia arkista liikuntaa ja mieliala alkaa kohota! Kelpo liikuntaa on vaikkapa reipas kävely.

– Olemme hyvin kiitollisia lahjoituksestanne, 1370 eurosta ja käytämme sen niin hyvin kuin osaamme, totesi lahjoituksesta otettu ja kiitollinen Ahola-Aalto.

– Ajatus on ollut, että se käytetään meidän työssämme Kriisikeskuksessa kultaakin kalliimpien vapaaehtoisten hyvinvointiin, tuomaan heille virkistystystä vaikka liikunnasta. Jotta saamme hienolle hankkeelle mahdollisimman hyvän tuloksen, olemme päättäneet kysyä reilun 20 vapaaehtoisen joukolta, mihin he haluavat rahan käyttää.

Vihdin Mielenterveysseura jakoi Vuoden Mielenterveysteko- kunniakirjan 16:nnen kerran.

– Edellisen kerran palkitsimme kulttuuriryhmä Sananjalan. Eräänä vuonna palkinnon sai Vihdin Teatteri, yhtenä Ojakkalantien Valintatalon työyhteisö tekemästään arjen mielenterveystyöstä haastavassa ympäristössä.

– Palkitsimme myös Vihtijärven kyläyhdistyksen, joka päättäväisellä toiminnallaan pelasti kylän koulun. Olemme palkinneet myös liikuntaihmisiä aikaisemmin: Mikko Isokankaan aikanaan luistinradan ylläpidosta Enäjärvellä, Nummelan Tarmon latupartion ja Lähiliikuttajat.

– Halusimme tukea paikallista toimijaa ja arvostamme Mielenterveysseuran tekemää työtä maailmassa, jossa mielenterveysongelmat lisääntyvät jatkuvasti. Saimme yhdistettyä asiaan myös sen, että liikunnalla voidaan ennaltaehkäistä mielenterveysongelmia, sanoi Sanni Liljeström sanoi palkinnon luovuttamistilaisuudessa Nummelan kirjastossa.

– Saamamme palautteen perusteella mielenterveys kosketti myös tapahtumaan osallistuneita.

– Oli hienoa, että te nuoret ihmiset otitte teemaksenne mielenterveyden sillä erityisesti nuorten paineet ja ongelmat ovat kasvussa, totesi Vihdin Mielenterveysseuran hallituksen varapuheenjohtaja Päivi Uronen.

Palkitut naiset opiskelivat työn ohessa monimuotokoulutuksessa Laurea-ammattikorkeakoulussa Lohjalla.

Kaksi vuotta sitten Nummelasta Helsinkiin muuttanut Sanni Liljeström toimii korvauskäsittelijänä vakuutusyhtiössä ohjaa sen lisäksi liikuntatunteja äitinsä Paula Liljeströmin ja Tiina Aaltosen omistamassa Ilona Liikunta Oy:ssä.

Iina-Riikka Kokkonen asuu Vantaalla ja tekee työtä keskusliikkeessä. He ovat opiskelleet yhdessä myös liikuntaneuvojiksi Kisakallion urheiluopistossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 3. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 4. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 5. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 6. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 7. Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa
 8. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 9. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 10. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 11. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 12. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 13. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 14. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 15. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.