Vihtiläisten merkkipäiviä juhlittiin Rientolassa – ”Virkistävä toiminta on erityisen hienoa”

Anja Helle (oik.) kukkia jakaneen Helena Kivisen halattavana. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Vihtiläiset Anita Tuomi ja Kaarina Svanström ovat tunteneet toisensa yli 50 vuotta. Nummelan Eläkkeensaajien Ruusujuhlassa vanhat koulukaverit tapasivat jälleen toisensa.

– Olimme Helsingissä kauppakoulussa samalla luokalla 1970-luvulla. Olemme tässä välillä myös aina törmänneet toisiimme, kaksikko jutusteli kakkukahvien lomassa.

Tuomi kertoi matkustavansa talveksi Madeiralle.

– Olen kuulunut Nummelan Eläkkeensaajiin reilun vuoden verran. Eläkkeellä päivät kuluvat älyttömän nopeasti. Niin kuin isäni aikanaan sanoi, en tajua miten olen aiemmin ehtinyt käymään töissä, Tuomi sanoi hyväntuulisesti nauraen.

Svanström kertoi käyvänsä yhdistyksen käsityökerhossa, keilakerhossa ja tapahtumissa.

– Päivät menevät nopeasti. Kotona on 3-vuotias saksanpaimenkoira Fedja, jonka kanssa lenkkeillään joka päivä 10 kilometriä.

Tiistaina Nummelan Eläkkeensaajat muisti kaikkia kuluvan vuoden aikana pyöreitä tai puolipyöreitä täyttäneitä jäseniään. Paikalle saapui 40 kutsuvierasta. Juhla järjestettiin tänä vuonna toista kertaa.

– Soitimme kaikille kutsutuille henkilökohtaisesti ja kutsulistalla oli 80 jäsentä. Muutama heistä on nukkunut pois, yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Jokela kertoi.

– Yhdistykseen kuuluu lähes 400 jäsentä. Syksy on alkanut vireällä toiminnalla. Vanhanajan iltamissa tupa oli täynnä ja tunnelma kohdillaan!

Puheenjohtaja mainitsi esimerkkejä yhdistyksen viikko-ohjelmasta; tiistaisin kokoontuu ohjelmaryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki esiintymisestä kiinnostuneet ja he, joilla on ohjelmaideoita.

– Ryhmä harjoittelee esityksiä eri tilaisuuksiimme. Nyt uutena on aloittanut askartelukerho, jonka taidonnäytteitä nämä pöytäkoristeet ovat, Jokela sanoi juhlan syksyisiin koristeisiin viitaten.

Vuodesta 1991 Vihdissä asunut Kari Selkäinaho haki ruusun aiemmin juhlitun 75-vuotispäivänsä kunniaksi.

– Käyn tiistaisin Nummelan Eläkkeensaajien lauluharjoituksissa ja Vihdin Reserviläiskuorossa torstaisin. Olen mukana myös Nummelan Eläkkeensaajien kalastusporukassa. Tein aiemmin vuorotöitä, jolloin en päässyt mukaan näihin porukoihin.

– Eläkkeellä olossa on paljon hyviä puolia, voi tehdä sitä mikä itseä kiinnostaa. On todella hienoa, että on olemassa yhdistys, joka järjestää virkistävää toimintaa lähes päivittäin.

Juhlassa esiintyi vihtiläinen haitaristi Viivi Kuuspalo (17). Hän tulkitsi kappaleet Rantakoivun alla ja Myrskyluodon Maija.

Yhdistyksen oma kuoro viihdytti laulullaan juhlavieraita, jonka lisäksi Hanna Jokela lausui runoja.

Nummelan Eläkkeensaajat

Nummelan Eläkkeensaajat on perustettu 24.3.1974.

Yhdistyksen tavoitteena on ikäihmisten hyvinvointi ja mukava yhdessä tekeminen.

Yhdistys on Eläkkeensaajat Keskusliiton EKL ry:n jäsenyhdistys.

Toiminta tapahtuu pääosin Nummelan Työväentalo Rientolassa Nummelan keskustassa.

Toiminta perustuu vapaaehtoiseen työhön yhteisten asioiden eteen.

Yhdistys toimii muiden vihtiläisten eläkkeensaajajärjestöjen kanssa ja Vihdin Vanhusten Tuki ry:n, Vihdin seurakunnan ja EKL:n Uudenmaan piirin yhdistysten kanssa.

Ajankohtaiset tapahtumat: https://nummela.elakkeensaajat.fi/toiminta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.