Vihdin 4H-yhdistys on järjestänyt metsäopetuspäiviä kouluille jo yli kymmenen vuotta

Vihdin 4H-yhdistyksen leirillä oli 18 lasta ja nuorta Vihdin eri kylistä. Vihdin 4H-yhdistys

toimitus

Vihdin 4H-yhdistys järjestää vuosittain vähintään kuusi erilaista leiriä lapsille ja nuorille.

Yhdistys myös organisoi koululaisten kuljetukset Metsäsäätiön avustuksella ja pedagogisen ohjelman lähialueen metsäkohteisiin

Luonto- ja seikkailupainotteinen viikonlopun mittainen syysleiri järjestyi Rausjärven toimintakeskuksen upeissa metsämaastoissa.

Leirillä oli 18 lasta ja nuorta Vihdin eri kylistä. Osallistujia oli Vanjärveltä, Jokikunnalta, Kirkonkylästä, Ojakkalasta, Nummelasta ja Taka-Siippoosta.

Leirillä on aina ohjaamassa aikuiset ammattilaiset sekä nuoria koulutettuja ohjaajia ja ohjaajaksi harjoittelevia nuoria, jotka kasvavat toiminnan mukana.

Syysleirille ilmaantui kaksi reipasta uutta nuorta miestä apuohjaukseen mukaan. Pojilla meni ensimmäinen viikonloppu leirillä hienosti opetellen perustyötä arjen leirielämän pyörittämisessä kokeneempien ohjaajien opastuksella.

Leiritoimintaa yhdistyksessä kehitetään koko ajan mm. yhdistyksen hallituksen jäsenten toimesta.

Esimermkiksi yhteisöpedagogi Oma Virtanen on parhaillaan laatimassa uudenlaisia toimintarata-paketteja ja biologian opiskelija Julius Ulpovaara työstää yliopistoharjoittelunaan erilaisia luonnontutkimuspaketteja.

Leiriläiset pääsivät viikonlopun aikana tutkimustoiminnan pariin mikroskoopeilla, kun HYO:n biologian opiskelija Julius Ulpovaara kävi keräämässä osallistujien kanssa metsässä ja järvellä näytteitä.

Näitä päästiin tutkimaan pienryhmissä ja maailma mikroskoopin läpi avautui aivan uudenlaisena. Miltä näyttikään tavallinen vihreä lehti tai järvivesi suurennettuna?

Leiriläisten kommentit olivat, että jännää ja huippukivaa hommaa tutkia luontoa myös tällä tavalla.

Tämän tutkimusmatkan lisäksi tehtiin pitkän kaavan mukaan sienien tunnistus -ja poimintaretki kauas metsään. Kannonnokassa popsittiin eväitä ja välillä pelattiin vedessä saapastestejä. Sienilajeja löytyi 9 erilaista ruokasieniksi kelpaavaa sientä.

Erilaiset ryhmätoimintaa ja toisten huomiointia edistävät seikkailuradat olivat suosittuja. Oman joukkueen edustajia kannustettiin palkeet punaisina ja illalla kaikki vielä sulassa sovussa lähtivät yövalo- seikkailuun.

Seikkailun varrelta löytyi vaikka mitä eksoottista, jopa uusi puulaji Päärynäkuusi. Sunnuntaina vielä diskoiltiin ja tutustuttiin leirilemmikkeihin eli rottiin, viljakäärmeeseen ja koiranpentuun.

Seuraava leiri on pikkujoululeiri Vihtijärvellä 16.-17.11, jonne voi jo ilmoittautua osoitteeseen vihti@4h.fi. Siellä on tarvetta nuorille leiriagenteille, jotka selvittävät joulutarinan arvoituksia...

Yhdistys on järjestänyt yli kymmenen vuoden ajan erilaisia metsäopetukseen nivoutuvia pedagogisia päiviä paikallisille kouluille. Tämän vuoden aikana on jo käynyt oppilasryhmiä Pappilanpellon, Kuoppanummen sekä Ojakkalan kouluilta.

Yhdistyksen toimesta Metsäsäätiön avustuksella järjestyy bussikuljetukset kouluilta erilaisiin metsäkohteisiin ja toisinaan samassa yhteydessä päästään tutustumaan myös maatilan toimintaan.

Metsäpäivissä opetellaan metsänhoidon perusteita, tutustutaan mahdollisiin hakkuisiin sekä opetellaan erätaitoja ja luonnontuntemusta lajien ja jokamiehen oikeuksien näkökulmista.

Lisänä metsäpäivien yhteydessä koululaisille on avautunut mahdollisuus tutustua Pohjois-Espoossa sijaitsevan Pienen Kylän- maatilan elämään.

Ryhmät ovat saaneet nähdä erilaisia maatilan eläimiä kuten hevosia, lampaita, kanoja ja ankkoja sekä koiria vierailunsa yhteydessä sekä päässeet nuotiolle fiilistelemään makkaranpaiston merkeissä.

Maatilan edustajat ovat myös kertoneet maanviljelystä sekä omista metsistään. Pienen Kylän tila on yksi Carbon Action-pilottihankkeen tiloista, jossa tehdään tieteellistä tutkimusta maanviljelyn mahdollisuuksista toimia hiilinieluina ilmastonmuutoksessa.

Baltic Sea Action Group, Ilmatieteenlaitos ja Sitra ovat projektin päätoteuttajat. BSAG vastaa kokonaisuuden hallinnasta ja Ilmatieteenlaitos johtaa tieteellistä tutkimusta. Mukana hankkeessa ovat myös Luonnonvarakeskus, Helsingin yliopisto, Suomen ympäristökeskus ja Tampereen teknillinen yliopisto.

https://www.sitra.fi/hankkeet/carbon-action-pilotti/#ajankohtaista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kotimainen kilpagolfkausi starttaa Vihdistä – Hill Side Golfin osakilpailua seurataan suorana ensi viikonloppuna
 2. Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Vihdin Menestyjien puistoon
 3. Pelastusarmeijan lomakodissa Nummelan Hiidenrannassa järjestetään heinäkuussa päiväleirejä
 4. SSO avaa laajasti ravintoloita ja ABC-liikennemyymälöiden ravintolapalveluita maanantaista alkaen
 5. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toppuuttelee koulujen päättäjäisviikonlopun suuria kokoontumisia – "Alkaako kesälomasi suunnitellen ja kunnossa vai krapulassa ja karanteenissa?"
 6. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 7. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 8. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 9. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 10. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna
 11. Sarjarattijuoppo välttyi vangitsemiselta, kaahasi vielä samana iltana varastetulla moottoripyörällä humalassa ja aineissa Helsingissä
 12. Kehäradan ja Keravan junat eivät kulje kuten pitäisi – vika vaikuttaa myös kaukoliikenteeseen
 13. USU-gallup: Suomalaiset aikovat reissata tänä kesänä kotimaassa vähintään entiseen malliin
 14. Terveydenhuollossa laitettiin laskuihin asiakkaiden henkilötunnukset, tietosuojavaltuutettu ärähti
 15. Tutkimus: iso osa suomalaisista uskoo uutisten koronavirusasiantuntijoita

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Terveydenhuollossa laitettiin laskuihin asiakkaiden henkilötunnukset, tietosuojavaltuutettu ärähti
 2. Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Vihdin Menestyjien puistoon
 3. Uuden K-Market Hiidenrannan kauppiaiksi Antti ja Niina Raiski
 4. Kotimainen kilpagolfkausi starttaa Vihdistä – Hill Side Golfin osakilpailua seurataan suorana ensi viikonloppuna
 5. Helsingin herkkupaikalle avataan jättimäinen irkkupubi – koronavirus sotki avaamisaikataulun
 6. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna
 7. SSO avaa laajasti ravintoloita ja ABC-liikennemyymälöiden ravintolapalveluita maanantaista alkaen
 8. Ravintolat, kahvilat ja monet muut paikat aukeavat taas – listasimme kesäkuun alun höllennykset koronarajoituksissa
 9. Matkustajat: Helsinki-Vantaa on paras lentoasema Pohjois-Euroopassa
 10. Tutkimus: iso osa suomalaisista uskoo uutisten koronavirusasiantuntijoita
 11. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 12. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 13. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 14. HaKin miesten joukkue kaatui omiin virheisiin – Daniil Trakht joutui ruman taklauksen kohteeksi: ”En ymmärrä mitä hän ajatteli”
 15. Vihdoinkin loppu vaaralliselle ja ärsyttävälle moporallille? – Mopovalvonnassa on nyt Vihdissäkin poliisilla nollatoleranssi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.