Vanhusten viikolla paljon ohjelmaa

Kuvituskuva. Vesa Valtonen

toimitus

Vanhusten viikkoa vietetään sunnuntaista alkaen, 6.-13. lokakuuta.

Vihdissä on ikäihmisille paljon toimintaa ja harrastamisen mahdollisuuksia, säännöllisesti, viikoittain.

Näiden tapahtumisen lisäksi ikäihmisten hyväksi työtä tekevät tahot järjestävät Vanhusten viikolla erityisiä tapahtumia, joiden myötä ikäihmisten harrastusmahdollisuudet paikkakunnalla tulevat tutuiksi. On yhdessäolon ja välittämisen tapahtumia – näitä järjestävät mm. seurakunta ja erilaiset yhdistykset. On myös liikuntatapahtumia, kulttuuria, viihdettä ja juhlaa.

Tilaisuuksien järjestäjät ilmoittavat tapahtumista säännöllisesti paikallislehtien järjestöpalstoilla. Esimerkiksi Nummelan Eläkkeensaajat ovat päättäneet, että Vanhusten viikolla on vapaa pääsy yhdistyksen järjestämiin viikottaisiin tapaamisiin.

Vanhusten viikon ohjelmassa on tiistaina 8.10. Vihdin kunnan liikuntatoimen järjestämä allaslavis Nummelan uimahallilla klo 13.30 -14.

Liikuntatoimen järjestämä on myös Pappilanpellon koululla tiistaina klo 15-16 kokoontuva seniorijumppa.

Vihdin kansallisten seniorien liikuntakerho kokoontuu klo 15-16.30 Nummelassa Ilona liikunnan Onni-salissa. Kerhossa pelataan sisäcurlingia ja bocciaa. Kerho on avoin kyseisistä peleistä kiinnostuneille.

Keskiviikkona 9.10. järjestetään perinteinen Hyvinvointipäivä Nummelan seurakuntakeskuksella klo 10-14.

Tapahtuma alkaa liikuntatuokiolla, jonka jälkeen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen ikäkeskuspäällikkö Raija Salmi toivottaa osallistujat tervetulleiksi. Hiiden Omaishoitajat kertovat, kuinka teknologian avulla voi tuoda arkeen turvaa. Puoli kahdeltatoista alkavan toisen liikuntatuokion jälkeen johtava ylilääkäri Mikko Purhonen kertoo Karviaisen ajankohtaisista asioista. Viimeisen liikuntatuokion jälkeen Vanhustyön keskusliiton korjausneuvoja Nina Leino puhuu siitä, kuinka korjausneuvonta tukee kotona asumista.

Tapahtuman järjestävät Vihdin seurakunta, Karviaisen ikäihmisten palvelulinja sekä Vihdin kunta. Tapahtumassa on mukana myös näön, muistin, kuulon ja erilaisten apuvälineiden asiantuntijoita sekä vanhustyön asiantuntijoita esittelemässä palveluitaan, tuotteitaan ja toimintaansa.

Hyvinvointipäivään on vapaa pääsy.

Torstaina 10.10. on tuolijumppaa Taidetalo Siirilässä klo klo 12-12.45.

Vihdin kunnan liikuntatoimi järjestää niin ikään Taidetalo Siirilässä torstaina Senioritanssit klo 13-14.

Perjantaina 11.10. klo 13-14 Kaarikeskuksen kirjastossa kokoontuu Keskustelupiiri ajankohtaisten asioiden äärelle.

Perjantai-iltana klo 18 käynnistyvät Nummelan työväentalo Rientolassa Vanhanajan iltamat. Hauskat perinneiltamat järjestää Nummelan Eläkkeensaajat, ja ohjelmassa on muun muassa arpajaiset ja tanssia. Kymmenen euron pääsylippu sisältää kahvitarjoilun. Lauantaina 12.10. klo 14 -15 Hiiden pelimannit esiintyvät Kaarikeskuksen ravintolassa Nummelassa. Syyskonserttiin on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.